Dommelen 1

Verslag competitiewedstrijd 1: 20 september 2017.

Dommelen 1 - Gemert 1:

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is weer een feit. Nieuwe spelers, nieuwe shirts en een nieuwe klasse voor dit team. Alles even weer wennen dus…

De eerste wedstrijd is tegen Gemert en daar zitten wel wat bekenden in wat een hoop gezelligheid met zich meebrengt!

De eerste mix is van Ferry en Daniëlle en ze begonnen een beetje zenuwachtig (dit is overigens een terugkerend fenomeen vanavond) maar winnen de eerste set wel met 23-21. Na een peptalk gaan ze als de brandweer in de tweede set en die wordt dan ook overtuigend met 21-6 binnengehengeld. Marianne en Bas betreden het slagveld voor de tweede mix van de avond. Ook hier spelen zenuwen parten en wordt de eerste set met 22-20 gewonnen. De tweede set lijkt wat makkelijker te verlopen maar door concentratieverlies komen de tegenstanders toch goed terug. De set wordt overigens wel gewonnen met 21-14. 2-0 is dus de tussenstand en alles gaat crescendo!

De dubbels dan… De herendubbel van Bas en Ferry wordt overtuigend in 2 sets beslist met 21-16 en 21-17. We gaan goed op weg naar de eerste overwinning in lange tijd! De damesdubbel van Marianne en Maaike gaat goed van start in de eerste set met 21-17 winst. De tegenstander paste de strategie aan en ze wonnen de 2e en 3e set met 10-21 en 13-21. Tussenstand nu dus 3-1.

Tijd voor de enkelspelen en Bas bijt het spits af. Bas krijgt geen grip op de tactiek van de tegenstander en verliest de eerste set met 16-21. De tweede set gaat gelijk op tot 18-18 en de tegenstander maakt dan 3 foute beslissingen op rij waardoor de set met 21-19 naar Bas gaat. De derde set dan… Tactiek aanpassen en beter serveren was het devies… De derde set gaat overtuigend met 21-9 naar Bas. 4-1 en dus sowieso een gelijkspel!

Ferry speelt dan zijn single maar hij mist nog wat training in de singles en verliest helaas met 13-21 en 16-21. Goed gespeeld, maar net te kort. De dames gaan tegelijkertijd aan de single beginnen en hebben beiden geen enkele moeite met de tegenstandsters. Daniëlle wint met 21-4 en 21-11 en Maaike walst over haar tegenstandster heen met 21-6 en 21-4. Eindstand is dus 6-2 voor ons! Het begin is gemaakt.

 

Volgende week wacht Phoenix die we nog kennen van vorig jaar!

 

Verslag competitiewedstrijd 2: 27 september 2017.

Phoenix 3 – Dommelen 1:

De tweede wedstrijd van het seizoen is alweer een feit en we hebben er zin in! De heenweg was iets langer dan gepland vanwege weg omleidingen maar dat mag de pret niet drukken! Daniëlle had na de training en haar sportdag bij de NS wat last van haar hamstrings dus dat was een beetje touch-and-go hoe zich dat zou ontwikkelen. De eerste mix van Ferry en Daniëlle gaat voorspoedig en wordt dan ook gewonnen in 2 sets. Daniëlle haakt dan wel geblesseerd af, maar dat is preventief. Geen echt zware blessure dus. Hierdoor moet er wel wat geschoven worden maar dat komt goed… De tweede mix  van Marianne en Bas gaat ook vlotjes en nadat de heer van de tegenstander in de derde set geblesseerd raakte was de tactiek duidelijk (veel laten lopen). Deze mix werd dan ook in 3 sets gewonnen. De heren en dames speelden tegelijkertijd de dubbels dus veel kan ik niet vertellen over de damesdubbel alleen dat die gewonnen werd! De heren hadden een zware kluif en door goed tactisch spel van de tegenstander werd deze wedstrijd  helaas verloren. De stand na de dubbels en mixen was dus 3-1 voor ons.

De singles dan… Bas bijt het spits af en de tegenstander heeft al vanaf het moment dat hij de baan oploopt ontzag voor hem. Dat is in het voordeel van Bas want hij kan zo zijn eigen spel spelen. Deze single wordt dan ook met 2 sets gewonnen. Ferry dan… hij had het wat zwaarder maar door goed tactisch spel trok hij in 3 sets aan het langste eind!

De eerste damessingle was voor Maaike (door de blessure van Daniëlle) en die was niet te zwaar voor haar. Ze won dan ook makkelijk in 2 sets.  De laatste partij van de avond was voor Marianne en die had een zware tegenstandster. Marianne heeft gevochten als een leeuwin maar trok helaas toch aan het kortste eind.

De eindstand is 6-2 in ons voordeel!

2 down, 10 to go! #championsroute

Verslag competitiewedstrijd 3: 12 oktober 2017.

Dommelen 1 - BCAB 5:

Vanavond de laatste wedstrijd voor de bekercompetitie een aanvang gaat nemen. Tevens is dit ook de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie en een lange tijd zonder competitie. Vandaag treden we aan tegen BCAB uit Eindhoven, een club die we de afgelopen jaren vaker tegenkwamen alleen nu speelden we tegen een compleet ander team. Dit team stond voor aanvang van de wedstrijd stijf onderaan en daar wilden wij best verder aan meewerken.

De mix van Marianne en Jasper ging soepel en deze werd dan ook gewonnen met 21-14 en 21-12. We hadden deze wedstrijd ook een echte coach want Cis was komen kijken! Het goede begin van de wedstrijd moest een vervolg gegeven worden in de tweede mix van Ferry en Daniëlle. Dit duo liet er geen gras over groeien en zij maaiden de tegenstanders van het veld met 21-10 en 21-4.

De dubbels dan… Dit was de eerste wedstrijd van Jasper na zijn vakantie dus voor hem was het ook weer even wennen. De herendubbel ging van start en Bas en Jasper speelden weer als vanouds en deze dubbel werd dan ook gewonnen met 21-11 en 21-12. De damesdubbel ging iets minder soepel en die werd helaas verloren met 18-21 en 16-21. De stand is nu 3-1 voor ons.

De singels waren de laatste wedstrijden van de avond. Bas begon tegen een jeugdspeler die vorig jaar alles gewonnen had in zijn klasse. De wedstrijd ging voor Bas van een leien dakje en hij won deze wedstrijd dan ook overtuigend met 21-15 en 21-17. De eerste damessingle was een prooi voor Daniëlle die haar tegenstandster alle hoeken van het veld liet zien. Ze won dan ook met 21-12 en 21-7. Ferry was aan de beurt en die had het in het begin wat lastig met de concentratie en de speelstijl van de tegenstander. Na wat aanwijzingen van de coach pakte hij de draad weer op en won hij de wedstrijd met 19-21, 21-14 en 21-12. De laatste wedstrijd van de avond was voor Maaike. Ze speelde tegen een erg ervaren vrouw die al meer dan 50 jaar (!!!) badminton speelde. Zij speelt dus al langer badminton dan dat Maaike en Daniëlle samen oud zijn… Anyway… Maaike liet zich hier niet door intimideren en won deze wedstrijd overtuigend met 21-8 en 21-11. Eindstand dus 7-1 voor ons!

 

De volgende wedstrijd is op 1 november als we een bekerwedstrijd spelen tegen Dommelen 2 en de eerstvolgende competitiewedstrijd is tegen Hanevoet op 30 november!  

Verslag competitiewedstrijd 4: 30 november 2017.

Hanevoet 2 - Dommelen 1:

Na een hele lange pauze mochten we eindelijk de wei weer in om een wedstrijd te spelen. Vooraf waren er via Facebook al wat plaagstootjes geweest vanuit Phoenix om even te benadrukken dat zij nu toch wel bovenaan stonden (11 punten voor maar wel 3 wedstrijden meer gespeeld). Dat heeft ons wel goed gedaan!

 

We begonnen met 2 mixen op 2 banen. Marianne en Jasper hadden 3 sets nodig om te winnen en na een stroeve start, haalden Daniëlle en Ferry de tweede wedstrijd ook in 3 sets binnen. Marianne had last van haar knie en is dus na de mixen afgehaakt. De dubbels lagen in het verschiet en Bas en Jasper hadden geen kind aan de heren van Hanevoet. Een klinkklare overwinning in 2 sets was het resultaat. De zusjes Juffermans betraden het veld en ook zij hadden maar 2 sets nodig om de tegenstander van de baan te slaan.

 

De laatste 4 partijen van de avond… de enkelpartijen! Bas beet het spits af en hij heeft de wedstrijd (op een paar schoonheidsfoutjes na) makkelijk gewonnen in 2 sets. Daniëlle wachtte een sterkere tegenstandster. Deze dame had tot vandaag al haar wedstrijden gewonnen (net als Daniëlle overigens) dus de reeks van een van de dames zou verbroken worden! De eerste set was een makkie voor Daniëlle maar de dame van Hanevoet herpakte zich goed en won de tweede set. Beide dames gingen er voor maar Daniëlle trok uiteindelijk aan het langste eind.

 

 

Ferry had ook een eenvoudige wedstrijd en Maaike had ook weinig moeite met haar tegenstandster. Een afgetekende overwinning voor ons met 0-8!!!!!!!!!!!!!!!!!

Verslag competitiewedstrijd 5: 14 december 2017.

Dommelen 1 - Mixed 5:

Vanavond hebben we weer een wedstrijd mogen spelen, we speelden vanavond tegen Mixed uit Beek & Donk. We hadden vanavond een personele wijziging in ons team, we speelden vanavond in een andere opstelling omdat Bas er niet bij was. Dit betekende dat Ferry de 1e heer was geworden en Jasper de 2e heer.

Marianne en Jasper begonnen aan de 1e wedstrijd van de dag: De mixed-dubbel. Een moeizame start bracht een verlies in de 1e set aan de Dommelse kant met 15-21. Zou het dan zo’n avondje worden? Na het speculeerwerk van de dinsdag tevoren was er, met volle overtuigingskracht, een lat op een 6-2 overwinning gelegd. Het stroeve begin deed dus anders vermoeden en het werd direct tijd om alle zeilen bij te zetten. Gelukkig en met grote opluchting werden set 2 en 3 beide met 21-17 gewonnen. Ondanks een 3-setter mag deze mix overwinning weggeschreven worden al de beste mix van Marianne en Jasper van dit seizoen.

Danielle en Ferry speelden een lekkere pot. Ze moesten de 1e set even op gang komen, maar zoals vanouds hadden ze in 2 sets genoeg om de overwinning binnen te halen, 21-17 en 21-14.

De herendubbel zou vooraf op papier een lastige pot worden doordat Mixed een sterke herendubbel zou hebben. Voor Ferry en Jasper was het in de competitie de 1e keer dat ze samen speelden. De 1e set verliep moeizaam, maar ze trokken toch aan het laatste eind 22-20. De 2e set verliep makkelijker en wonnen ze met 21-14.

Marianne had nog wat last van haar knie, en sloeg de damesdubbel vandaag dan ook over. Nog even rust en ze is er in het nieuwe jaar weer helemaal klaar voor. De zusjes Juffermans betraden daardoor het veld samen. In de eerste set moesten ze even warmdraaien, maar eenmaal op stoom werd de wedstrijd simpel gewonnen in twee sets met 21-16 en 21-10.

Ferry mocht beginnen aan zijn single als 1e heer. Vooraf dacht hij dat het een zeer zware en lastige partij zou worden, maar wat bleek: Ferry walste met erg goed positiespel volledig over zijn tegenstander heen in 2 sets met 21-13.

Als 2e heer mocht Jasper voor het eerst sinds seizoenen aan een 2e heren-enkel beginnen. Ietwat onwennig dus werd er aan de eerste set begonnen, het kan immers vriezen en dooien met deze Vorst als tegenstander. Het laatste was het geval en en de eerste set werd met 21-17 gewonnen. De 2e set koste wat minder moeite en vanaf een stand van 11-8 werd er met 10 punten op rij een 21-8 afgedwongen. De eerste 6 punten waren binnen en de minimale doelstelling werd behaald maar het team had nog honger genoeg voor de laatste 2 wedstrijden....

Danielle verwachtte een sterke dame tegen te krijgen in de 1e singel. De eerste set werd gemakkelijk gewonnen met 21-6. In de tweede set maakte de tegenstandster haar naam waar. Er ontstond een leuke partij die Danielle met 21-16 naar zich toe wist te trekken.

En zoals gewoonlijk mocht Maaike de avond afsluiten met haar single. Vol goede moed begon ze aan de eerste set waarin ze al snel op voorsprong komt. Maar toen sloeg de pech toe! Maaike zakt door beide hoeven en moet op de tandjes bijten om beide sets uit te spelen. Met een vertrokken gezicht sleept Maaike er een 21-10 en 21-15 uit.

Einduitslag: 8-0 in ons voordeel!!!!!!!!!!!!!!

 

 

De teamleider was op afstand erg tevreden en de trainer in de zaal ook dus we gaan volle bak het nieuwe jaar in met 5 punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld. #Championsroute

Verslag competitiewedstrijd 6: Mierlo 7 - Dommelen 1.

24 januari 2018.

 

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is meteen de laatste van de eerste helft van het seizoen. Deze tegenstander hebben we nog niet getroffen dit seizoen en dus gaan we er volle bak tegenaan.

 

 

De eerste mix is voor Jasper en Marianne. Het zou een erg spannende wedstrijd worden die uiteindelijk in 3 slopende sets in ons voordeel beslist werd. De tweede mix van Daniëlle en Ferry is een stuk makkelijker en wordt met 21-4 en 21-9 makkelijk in ons voordeel beslist. De dubbels dan… de HD gaat dit hele seizoen al goed en Bas en Jasper hebben deze wedstrijd ook stevig in handen en de overwinning wordt met twee keer 21-15 binnengesleept. De dames Maaike en Marianne hebben in deze dubbel 3 sets nodig maar met de goede instelling en vechtlust wordt dit ook een overwinning voor ons. Gelijkspel is nu al binnen maar daar nemen we geen genoegen mee natuurlijk! Bas heeft geen kind aan zijn tegenstander en wint met 21-11 en 21-9. Daniëlle heeft een iets moeilijkere eerste set (21-18) maar zet dit recht in de tweede set en dus weer een goede overwinning. Ferry wint zijn single ook in 2 sets (18 en 19 tegenpunten) en Maaike sluit de avond af met twee makkelijke sets 21-15 en 21-5. 8-0 overwinning voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd is het resultaat! Nog 6 wedstrijden te gaan! #championsroute

Verslag competitiewedstrijd 7: Gemert 1 - Dommelen 1.

31 januari 2018.

Vandaag de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie. Onze lokale excel-expert heeft berekend dat, als we deze lijn doorzetten, we op 22 maart kampioen zullen zijn/worden. We gaan er dus nog maar een keertje voor vanavond!

 

 

Jasper en Marianne hebben in de eerste wedstrijd vanavond 3 sets nodig maar winnen de wedstrijd wel met 21-18 11-21 en 12-21. De tweede mix is een makkelijke prooi voor Daniëlle en Ferry met 11-21 en 10-21. Een ongeconcentreerde start van Bas en Jasper levert verlies op in de eerste set. Na aanpassing van de concentratie en tactiek worden set 2 en 3 wel gewonnen en staat het 3-0 voor ons! Maaike en Marianne treffen 2 goed spelende dames en gaan dan ook in 2 sets ten onder met 21-19 en 21-16. De singels dan… Bas heeft 3 sets nodig maar wint uiteindelijk toch. Daniëlle heeft geen kind aan haar tegenstandster en ook Ferry wint in 2 sets. De dame waar Maaike tegen moest singelen gaf op vanwege ziekte en zo eindigt deze wedstrijd in een 7-1 overwinning voor ons! Nog 5 wedstrijden te gaan! #championsroute

Verslag competitiewedstrijd 8: Dommelen 1 - Phoenix 3

7 februari 2018.

 

Vandaag spelen we tegen onze directe tegenstander op de tweede plaats. Ferry moest babysitten vandaag dus zijn we met 5 man naar Helmond getogen.

 

 

De eerste wedstrijd voor Jasper en Marianne was weer een spannende wedstrijd maar ook deze winnen ze in 3 sets! De setstanden zijn 20-22, 21-18 en 22-20 in ons voordeel dus! De tweede mix van Maaike en Bas is een prooi voor Dommelen in 2 sets (21-9 en 21-17). De herendubbel dan… de vorige keer dat we tegen Phoenix speelden verloren we deze wedstrijd (Ferry speelde toen ipv Jasper) en er moest dus vandaag gewonnen worden om revanche te nemen voor dat (enige) verlies! Het werd een rommelige vechtwedstrijd die (na een makkelijke eerste set) toch verloren werd door Bas en Jasper met 21-9, 18-21 en 16-21. De enige club tot nu toe dus waar we de HD niet tegen gewonnen hebben! Daniëlle en Marianne speelden het DD een goede wedstrijd en wonnen in 2 sets (21-7 en 21-13). Bas speelde goed en had weinig tegenstand in zijn single (21-9 en 21-18). Daniëlle won haar single (net als het hele jaar) overtuigend met 21-5 en 21-7. Jasper had een hele kluif aan zijn tegenstander en verloor dan ook met 19-21 en 10-21. De dame die Maaike trof in haar single had de moed al opgegeven voordat ze het veld opkwam en dus won Maaike afgetekend met 21-8 en 21-9. Een 6-2 overwinning dus voor de goeien! We hebben nog 4 wedstrijden te gaan en waarschijnlijk worden we op 21 Maart zonder te spelen al kampioen. #championsroute

Dommelen 2

Verslag competitiewedstrijd 1: 28 september 2017.

BCAB 5 - Dommelen 2:

Eindelijk begint ook voor ons de competitie. Britt is met vakantie, Wilco en Eric herstellen van een blessure, maar Tim is bereid om in te vallen.

De 1e mix van Wilma/Tim begint wat stroef en zij verliezen de set met 21-15. Maar in de 2e set komen zij op stoom en winnen vervolgens gemakkelijk met 6-21 en 7-21.

De 2e mix van Linda/Martin gaat redelijk gelijk op, de 1e set wordt gewonnen met 19-21 en de 2e met 13-21. Dan gaan de dubbels gelijk van start. Martin/Tim verliezen in 3 sets met 22-20, 8-21 en 21-15. Linda/Wilma moeten nog wat op elkaar ingespeeld raken, ze maken nog wat onnodige foutjes en verliezen dan ook in 2 sets met 21-18 en 21-14. Tussenstand is 2-2 er is nog van alles mogelijk.

Martin begint aan zijn single en hij stelt orde op zaken en wint gemakkelijk met 5-21 en 9-21. Linda treft een sterke jonge dame, maar zij wint toch de 1e set met  19-21. De 2e set is voor de tegenstander met 21-18. Een 3e set is nodig en Linda heeft teveel kruit verschoten en verliest met 21-9. Ondertussen is ook Tim aan de single begonnen en hij wint met 17-21 en 17-21. Als laatste is Wilma aan de beurt. Zij treft een ervaren speelster in de persoon van Gertruud en het gaat dus gelijk op. De 1e set is voor Wilma met 20-22. De 2e set is voor de tegenstander met 21-17. Nu komt ook de conditie om de hoek kijken. Het is een spannende set, met veel goede punten voor beiden, maar de winst gaat naar de tegenstander met 21-15.

Einduitslag is dus: 4-4.

 

Geen slecht begin en over een week mogen we alweer aan de bak.

 

Verslag competitiewedstrijd 2: 5 oktober 2017.

Dommelen 2 - RBC 2:

We mogen vanavond alweer de baan op met dit keer Ajun als invaller. De 1e mix van Linda/Martin begint en zij moeten er nog inkomen. Veel onnodige foutjes, maar toch gaat het daarna redelijk gelijk op. Helaas verliezen ze toch met 22-24 en 19-21. Met een baan erbij worden de 2 dubbels ingezet. Martin/Ajun winnen  in 2 sets met 21-15 en 21-17. Linda/Wilma gaan ook van start, de tegenstanders zijn van een goed niveau en winnen dan ook de 1e set met 15-21. In de 2e set spelen Linda/Wilma beter en winnen dan met 21-15. Een 3e set is weer nodig en helaas gaat de winst naar de tegen partij met 14-21.

Martin gaat al aan zijn single beginnen. Een spannende strijd en in 3 sets wint Martin met 20-22, 21-11 en 21-10. Na 4 wedstrijden is het dus 2-2. Er is nog van alles mogelijk. Ajun start met zijn single en er volgen mooie rally's met over en weer goede punten. Ajun wint dan ook dit spelletje met 21-10 en 21-13. Meteen volgt de 2e mix van Wilma/Ajun. Ook hier is het spannend en helaas verliezen ze met 17-21 en 20-22. De stand is nu 3-3. Linda gaat aan haar single beginnen tegen Linda, allebei scoren ze punten, maar de tegenstander is net wat beter en wint met 19-21 en 16-21. Als laatste kan Wilma nog voor een gelijk spel zorgen. De strijd gaat gelijk op, goede punten van beide zijde en Wilma wint uiteindelijk in 2 sets met 21-17 en 21-19.

 

De einduitslag is dus 4-4. Een redelijke uitslag maar er zit nog wel meer in, de mixen en dubbels moeten toch beter kunnen.

Verslag competitiewedstrijd 3: 9 november 2017.

Brabantia 3 – Dommelen 2:

Na 2 keer een gelijkspel werd het tijd voor een overwinning. Met Supersub Bas als invaller zouden we dit klusje wel even klaren. We starten meteen met 2 mixpartijen en die werden allebei winnend afgesloten: Britt/Martin wonnen met 21-14, 19-21 en 16-21, en Wilma/Bas wonnen met 18-21 en 17-21. Ook de heren dubbel van Martin/Bas verliep uitstekend en zij wonnen verdiend met 18-21 en 11-21. De dames Britt/Linda troffen sterke tegenstanders. De 1e set verliep kansloos met 21-8, maar in de 2e set werd meer tegenstand geboden,  maar uiteindelijk verloren onze dames met 23-21. Jammer, een derde set had er in gezeten. Volgende keer beter. Tussenstand na 4 partijen was 1-3 in ons voordeel.

De Single van Martin was spannend, goede punten van beiden, maar de winst ging naar Martin met 19-21 en 14-21. Linda was aan de beurt en zij bood aardig wat tegenstand. De dame aan de andere kant van het net was net wat sterker en won met 21-17 en 21-13. Bas zette de turbo aan en in no-time won hij makkelijk met 9-21 en 11-21. Als laatste ging Wilma de baan op. Zij trof ook een sterke dame die goed serveerde en die won dan ook duidelijk met 21-12 en 21-13.

 

Onze missie was geslaagd en met een 3-5 overwinning lonkte het schaaltje bitterballen in de kantine. Bas bedankt voor deze goede invalbeurt!!!!!!

Verslag competitiewedstrijd 4: 23 november 2017.

Dommelen 2 – Never Down 1:

Ditmaal met Ferry als invaller mochten we alweer aan de bak. Meteen een baan erbij en de 2 mixen gingen van start. Britt/Martin troffen een sterk koppel aan de overkant van het net en er werd verloren met 12-21 en 14-21. Bij Wilma/Ferry ging de strijd gelijk op: 1e set voor de tegenstander met 20-22, de 2e set voor ons met 21-14 en de 3e set was spannend, maar werd nipt gewonnen door de tegenstanders na wat fouten aan Dommelse zijde met 19-21. De heren dubbel van Martin/Ferry was ook een 3setter, 23-21, 8-21 en de 3e set was voor ons met 21-15. De dames dubbel van Britt/Linda verliep ook gelijk op: goede punten van beide zijden, maar de tegenpartij trok net aan het langste eind met 24-26 en 14-21. Tussenstand 1-3 in ons nadeel.

Martin startte met de single maar had niet veel kans en verloor dan ook met 6-21 en 10-21. Linda wilde eindelijk eens een goede partij spelen en dit ging ook lukken. Ze won de 1e set met 21-12. In de volgende 2 sets speelde de tegenstander net wat beter en die won dan ook met 18-21 en 19-21. Jammer van dit verlies, maar dit was wel eindelijk een fijne partij en dit bied kansen voor de volgende wedstrijd. Ferry verging het wat makkelijker en hij won dan ook in 2 sets met 21-14 en 21-10. Wilma ging als laatste van start en trof een goede dame aan de overkant van het net. Deze maakte vele punten en won dan ook verdiend met 9-21 en 14-21.

 

Einduitslag: 2-6 in ons nadeel.

Verslag competitiewedstrijd 5: 29 november 2017.

Mixed 6 - Dommelen 2:

Deze keer was Rob weer bereid om in te vallen. We moesten tegen de koploper, dus moesten we alle zeilen bijzetten. De mix van Wilma/Rob ging niet best en werd in 2 sets verloren met 21-7 en 21-5. Britt/Martin deden het beter en wonnen in 2 sets met 21-23 en 9-21. De dubbel van Martin/Rob verliep redelijk, Rob maakte goede punten, maar er werd toch verloren met 21-13 en 21-19. Britt/Linda troffen sterke dames, maar die dames maakten veel fouten en ons koppel speelde eindelijk een goede dubbel. De 1e set werd gemakkelijk gewonnen met 10-21. In de 2e set wat meer tegenstand, maar onze dames wonnen ook deze set met 18-21. Ze hebben allebei SUPER gespeeld. Tussenstand 2-2.

De single van Martin ging over en weer, goede rally's, maar helaas won de tegenstander met 21-16 en 21-16. Linda mocht het veld betreden en ook hier een opgaande strijd, mooie punten aan beide kanten, en jammer dat Linda verloor in 2 sets met 21-19 en 21-18. Nu de beurt aan Rob. Hij startte goed, maakte vele punten, maar verloor toch in 2 sets met 21-17 en 21-6. Dan Wilma nog. Ook zij trof een sterke dame, de 1e set ging redelijk, Wilma verloor met 21-16. In de 2e set had Wilma het moeilijk en verloor deze kansloos met 21-5. 

Einduitslag 6-2 in ons nadeel.

 

Verslag competitiewedstrijd 6: 14 december 2017.

Dommelen 2- Mierlo 6:

De laatste wedstrijd van dit jaar, zonder Martin maar met Wilco die een mix en herendubbel wilde proberen en met Anjun en Rob gingen we de strijd aan tegen Mierlo.

De mix van Linda/Wilco begon stroef, kleine foutjes en Wilco miste duidelijk nog ritme en er werd dan ook verloren met 15-21 en 18-21.

Wilma/Rob gingen van start als een dubbel , maar kwamen niet lekker in de wedstrijd en verloren met 12-21 en 12-21. De heren dubbel van Wilco/Anjun ging goed, Anjun maakte goede punten en werd zeer veel in het spel betrokken. Ze wonnen dan ook verdiend met 21-16 en 21-12.

De dames dubbel van Britt/Linda kende een spannende strijd. Twee goede koppels en ieder won 1 set met 21-16 en 16-21. In de derde set ging de winst naar ons met 21-14.

Tussenstand 2-2.

De single van Anjun ging gelijk op, en Anjun was net wat beter en won met 21-14 en 21-13. Britt speelde ook een single, vele punten aan weerszijde en jammer dat Britt verloor in 2 sets met 17-21 en 18-21. Rob was aan de beurt en startte moeizaam. Hij verloor kansloos de 1e set met 10-21. In de 2e set herstelde hij zich en het werd nog spannend. Jammer dat hij ook de 2e set verloor met 19-21. Dan nog de beurt aan Wilma, zij trof ook een goede dame. Punten over en weer en helaas verloor Wilma de strijd met 21-23 en 14-21. Ze wist er net geen gelijkspel uit te slepen.

Vanaf Januari is Wilco weer volop van de partij en hopen we het beter te doen. Bedankt aan eenieder die heeft ingevallen.

 

Einduitslag: 3-5 in ons nadeel!

Verslag competitiewedstrijd 7: 18 januari 2018.

SRH 2 – Dommelen 2.

Deze keer rijden we naar Helmond met de rentree van Wilco die weer volledig hersteld is van zijn blessure. Na overleg besluiten we de samenstelling wat te veranderen. Wilma/Martin beginnen de mix en spelen een goede partij met winst in 2 sets met 16-21 en 15-21. Daarna Linda/Wilco maken er een gelijk opgaande strijd van en winnen in 3 sets met 21-16, 15-21 en 18-21.

De dubbel van Martin/Wilco gaat redelijk en winnen dan ook in 2 sets met 14-21 en 21-23. De dubbel van Britt/Wilma loopt prima, goede punten en zij winnen dan ook verdiend met 10-21 en 15-21.

De tussenstand 0-4 in ons voordeel.

De single van Martin gaat gelijk op. Een goede en taaie tegenstander, maar Martin wint met 15-21 en 17-21. Britt gaat het voor de wind en kent geen genade en wint simpel met 6-21 en 14-21.

Dan is Wilco aan de beurt. Hij speelt een slimme partij en wint gemakkelijk met 8-21 en 8-21. Als laatste is het de beurt aan Linda. Zij treft een invalster en deze is ook linkshandig. Een spannende partij met over en weer goede punten. Helaas legt Linda het af in 3 sets met  15-21, 21-17 en 21-16.

Een goed begin van het nieuwe jaar met als resultaat:

 

Een 1-7 overwinning.


Dommelen 3

Verslag competitiewedstrijd 1: 27 september 2017.
Dommelen 3 - Mierlo 8:

Woensdag 27 september was het dan weer zover, de start van een nieuw seizoen competitie! Vol goede moed kwamen Melissa, Tim, Anjun en ik (Amber) aan in Helmond. Helemaal vlekkeloos liep dit niet want Melissa was haar schoenen vergeten dus Kees kon op en neer. Zoals gebruikelijk begonnen we met de eerste mix van Tim en Melissa. Deze liep goed en binnen no time hadden ze de twee sets binnen en stond het 1-0 voor ons. De tweede mix van mij en Anjun begon minder dan gehoopt. Het was bij ons allebei de eerste set een zooitje en we hadden deze set echt nodig om weer even aan elkaar te wennen. De tweede set wonnen we dan ook met redelijke cijfers en we gingen er in de derde set ook weer voor. Na een snelle derde set stond het dan ook in de stand 2-0 voor ons. We speelden overigens tegen Mierlo 8 die vorig seizoen ook in de 4e klasse speelden en daar net geen kampioen werden. Na de mix van Anjun en ik gingen de jongens verder met hun dubbel. Ondertussen was Kees ook al weer op en neer geweest om de schoenen van Melissa te halen dus wij konden na de jongens ook aan onze dubbel beginnen. Het stond inmiddels 3-0 voor ons (de jongens hadden hun mix gewonnen) en ook Melissa en ik gingen er weer voor. Wij moesten ook weer even wennen aan het samen spelen maar ook wij wonnen redelijk makkelijk onze mix. We hadden inmiddels weer een extra baan erbij dus was het de beurt aan de heren en hun singles. Anjun won zijn single makkelijk en hierdoor kwamen we op een 5-0 voorsprong te staan. Een super stand natuurlijk! Tim had het wat zwaarder met zijn single en hij speelde deze in drie sets. De laatste wist hij gelukkig te winnen en zo kwamen we op een 6-0 voorsprong. Melissa speelde de eerste damessingle en wist deze gemakkelijke van haar tegenstandster te winnen. 7-0 dus! Ondertussen hadden mijn tegenstandster en ik ook een lege baan gevonden dus begonnen wij aan de laatste partij van de avond. Ik voelde dat ik goed stond te spelen en Tim, die stond te tellen, was ook zeer tevreden over m’n spel. Ik wist de wedstrijd in twee sets te winnen en zo sloten we de avond af met een 8-0 overwinning op Mierlo 8. Tijd voor bittergarnituur dus! Volgende week weer een wedstrijd en wel tegen Ganzeveer 2.

 

See you next time!

 

Groetjes Amber Dubach,

Namens Dommelen 3.

 

Dommelen 4

Verslag competitiewedstrijd 1: 20 september 2017.

Con Brio 8 - Dommelen 4:

Vandaag gaat weer de competitie beginnen. De tegenstander is Con Brio 8, die kennen we nog van vorige wedstrijden. We zijn niet allemaal topfit (Marcel heeft last van zijn achillespees, Wilma hielspoor, Tijm last van zijn schouder en Peter heeft een …, maar met 4 man zou het moeten gaan lukken. Wilma is dit jaar 1e dame, dus dat is verrassend voor de teams die ons kennen. Marcel is 1e heer, dus hopelijk houdt zijn achillespees het.

De 1e mix spelen Marcel en Mieke en deze wordt helaas verloren, 21-16 en 21-15

De 2e spelen Tijm en Wilma, zij doen het beter. 16-21 en 13-21. De stand, 1-1

De herendubbel wordt ook gewonnen, 19-21 en 13-21 stand, 1-2

Dan de damesdubbel, Wilma en Mieke hebben er zin in en winnen deze overtuigt 7-21 en 18-21. Stand 1-3

Dan de enkels, Marcel heeft er een zware kluif aan en verliest in 3 sets. Stand 2-3

Wilma wint met overtuiging. 18-21, 18-21 Stand 4-2

Tijm speelt ook goed en wint in 2 sets, 16-21 en 17-21

Tenslotte Mieke die haar tegenstander flink laat zweten, 13-21 en 13-21.

 

Eindstand Con Brio 8- Dommelen 4 2-6!

Verslag competitiewedstrijd 2: 4 oktober 2017.

Dommelen 4 - Mierlo 9: 

Vandaag stond ons een zware opgave te wachten aangezien Mierlo de vorige partij met 7-1 had gewonnen. Gezien onze vorige gewonnen partij met 6-1 tegen Con Brio zou het eind van de speelavond al enig zicht geven over de sterkte van ons team in deze competitie. 

Peter is nog uitgeschakeld met een zweepslag en Marcel geblesseerd maar toch besloten om mee te spelen. Gelukkig ging het met de blessures van Wilma en Tijm weer beter. Niet vergeten dat wij het seniorenteam zijn van Dommelen met veruit de hoogste gemiddelde leeftijd. Helaas zijn de beide mixen verloren gegaan waar er zeker voor Wilma en Tijm kansen lagen om de winst naar ons toe te trekken. De laatste set van de 3-setter ging nipt verloren met 20-22. Was balen maar een leermoment zullen we maar zeggen. Bij de damesdubbel hebben Mieke en Wilma een keurige overwinning geboekt met 21-15 en 21-13. De herendubbel werd verloren in een spannende 3 setter waarbij de laatste set werd verloren met 20-22. Bij de singles heeft Dommelen kunnen toeslaan, zowel Mieke, Wilma en Tijm hebben daarin een overtuigende winst geboekt. Enkel Wilma had een 3 setter nodig. De blessure van Marcel was zeker voor de single toch te zwaar om potten te kunnen breken en werd derhalve verloren. Samenvattend hadden we zeker kansen deze partij te winnen maar over het resultaat mogen we best tevreden zijn. 

Einduitslag: 4-4. 

Hopelijk zijn we allen weer snel topfit zodat we er op 9 nov. weer  tegenaan kunnen. Onze tegenstander is dan “Never Down” maar dat moeten we nog zien. 

Groet, Tijm.

Verslag competitiewedstrijd 3: 9 november 2017.

Never Down 2 - Dommelen 4:

Nadat Dommelen 4 uit het bekertoernooi gegooid was omdat ze collectief een senioren momentje hadden was het zaak om zich zo snel mogelijk te herpakken. Op 9 november konden we laten zien tegen Never Down of dat gelukt was.

Nadat we 1-1 uit de mixen kwamen met een zwaar bevochten gewonnen 3 setter voor Wilma en Tijm , gingen we de dubbels in.

Beide dubbels werden verloren helaas , dus 3-1 voor Never Down.

Het kwam op de singles aan waarbij ondergetekende er in twee sets af ging. Er stond inmiddels veel druk op Tijm , Wilma en Mieke om e.e.a. toch nog recht te trekken. Behalve senioren momentjes hebben de oudjes ook ervaring met het omgaan met druk en wisten ze alle 3 hun single te winnen.

Extra hulde voor Wilma die ondanks een heup blessure het niet alleen in haar heup kreeg maar ook op haar heupen kreeg door haar single in 3 sets te winnen.

Einduitslag: 4-4.

 

Mvg, 

Marcel Biekmann

 

Verslag competitiewedstrijd 4: 23 november 2017.

Dommelen 4 - Someren 3:

Vandaag zijn we lichtelijk geblesseerd qua team, dat wil zeggen, Tijm is jarig vandaag en wilde dat graag vieren met zijn gezin (terecht natuurlijk) en Marcel zat in Amsterdam en kon niet bijtijds terug zijn.

Tot overmaat belde ’s morgens Wilma af met buikgriep. Gelukkig hadden we Rob Kwinten al gestrikt en moesten we nog een dame regelen. Melissa was vrij die avond en wilde wel graag meedoen. (ze had de avond tevoren met haar eigen team gespeeld, petje af dus)

BC Someren had nog niets verloren en was dat ook niet van plan!

Maar goed, wij willen natuurlijk ook graag winnen..

De mix van Rob en Melissa werd helaas verloren met 13-21 en 12-21

De mix van Peter en Mieke ging iets beter in 3 sets en werd gewonnen met 12-21 21-18 en 23-21. Spannend dus.

De herendubbel van Peter en Rob werd in 2 sets gewonnen, 21-18 en 21-16. Heel goed! De damesdubbel van Melissa en Mieke kostte weer wat meer kracht maar werd wel gewonnen met 17-21 21-9 en 21-17. Stand 3-1

Hierna werden de singles gespeeld, Peter verloor helaas met 12-21 en 5-21 evenals Mieke die in 2 sets 10-21 en 11-21 verloor.

Onze invallers deden het beter, Rob won, zijn eerste single in 20 jaar met 21-18 en 21-15! Knap gedaan.

Melissa won met 21-19 en 21-10.

Eindstand 5-3 voor Dommelen, met dank aan Melissa en Rob.

 

 

Gr.Mieke Buiter

Verslag competitiewedstrijden 5 en 6.

Hier het wedstrijdverslagen van de laatste 2 wedstrijden.
Beide wedstrijden waren we compleet en zonder pijntjes volgens mij.
Dus konden we vol aan de bak. De mixen verlopen altijd moeizaam maar Mieke en Peter wisten er toch 1 van de 2 wedstrijden te winnen en Wilma en Tijm helaas niet. Winnen de eerste sets ruimschoots maar vergeten het af te maken. Een puntje van aandacht in het nieuwe jaar😉 Maar niet getreurd er zijn nog 6 partijen te gaan. De heren dubbels verlopen ook niet volgens wens maar de dames hebben hun beste beentje voorgezet. Singels verlopen gelukkig goed en zo kunnen we beide partijen met winst afsluiten. We staan op een mooie 2de plaats met 30 punten en nog steeds ongeslagen. De 2 de seizoenshelft is er nog van alles mogelijk. We gaan er weer met frisse moed tegenaan.
Het is een verslag uit de losse pols want had geen wedstrijdformulieren bij de hand.
Groetjes Wilma
Uitslag wedstrijd 5: RBC3 - Dommelen 4: 2-6.

Uitslag wedstrijd 6: Dommelen 4 - Mixed 7: 5-3.

Verslag competitiewedstrijd 7: 25 januari 2018.

Dommelen 4 - Con Brio 8.

 

Vandaag onze eerste retourwedstrijd waarbij we beginnen tegen het team waar we in de Beker vergeten waren tegen te spelen.... Zij gingen door in de bekerwedstrijden maar lagen er nu ook uit.

Tijm en Wilma gingen van start en maakten er direct een 3 setter van 21-19, 11-21 en 10-21 punt voor Con Brio. Daarna Peter en Mieke die vastbesloten waren te winnen. Dit lukte en met 21-16 en 21-15 was het punt voor Dommelen. 1-1

De herendubbel van Peter en Marcel liep ook niet zoals gewenst ze verloren met 19 en 16-21. 1-2 voor Con Brio.

Mieke en Wilma gingen er helemaal voor en in een spannende 3 setter wonnen zij. 21-15, 23-25 en 21-18!

Hierna volgden de singels, Marcel verloor helaas met 11-21 en 13-21 

Wilma won in een spannende 3 setter 16-21, 21-11 en 21-15 stand, 3-3

Tijm had er zin in en maakte in de eerste set korte metten met zijn tegenstander Dario. Deze liet zich in de 2e set niet zomaar wegzetten en vocht terug. 22-20!

Toch nog een punt voor Dommelen. Daarna was het de beurt aan Mieke die tegen Anne speelde. De eerste set werd 22-20 (pfff😅) de 2e set 22-11.

Al met al een goede wedstrijd van Dommelen met als einduitslag 5-3!

 

 

Competitiewedstrijd 8 7 februari 2018.

Mierlo 9 - Dommelen 4.

 

We waren er op tijd voor de koffie samen met team 1, en we hadden er zin in.

De eerste wedstrijd van Wilma en Tijm werd een 3-setter. 14-21, 21-16 en 14-21.

Peter en Mieke bakten er helemaal niets van, speelden als een natte krant en kregen geen vat op de tegenstander. Met 21-9 en 21-10 werden ze van de baan gemept tot verbazing van de tegenstander... Maar ja soms heb je je dag niet en dat was duidelijk het geval. Volgende keer beter!

De herendubbel van Peter en Marcel hadden ook niet veel in te brengen en verloren met 18-21en 17- 21.

Wilma en Mieke gaan er helemaal voor en laten zich niet gek maken. 15-21 en  14-21!

De singel van Marcel is een 3-setter maar gaat met 21-9, 17-21 en 21-15 helaas naar de tegenstander.

De singel van Tijm is ook een spannende 3-setter maar ook dit punt gaat naar de tegenstander. 15-21, 21-18 en 21-19, jammer!

Mieke gaat er voor en wint de 1e set met 16-21 de 2e wordt met 22-20 gewonnen door Mierlo en de 3e set gaat overtuigend naar Mieke met 7-21.

 

Eindstand 5-3 voor Mierlo 9.


De sporthal

 

Sporthal de Belleman

Brunickxdal 2

5551 EV Dommelen

Contact

Algemene informatie:

 

info@bvdommelen.nl