Dommelen 1

Verslag competitiewedstrijd 1: 20 september 2017.

Dommelen 1 - Gemert 1:

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is weer een feit. Nieuwe spelers, nieuwe shirts en een nieuwe klasse voor dit team. Alles even weer wennen dus…

De eerste wedstrijd is tegen Gemert en daar zitten wel wat bekenden in wat een hoop gezelligheid met zich meebrengt!

De eerste mix is van Ferry en Daniëlle en ze begonnen een beetje zenuwachtig (dit is overigens een terugkerend fenomeen vanavond) maar winnen de eerste set wel met 23-21. Na een peptalk gaan ze als de brandweer in de tweede set en die wordt dan ook overtuigend met 21-6 binnengehengeld. Marianne en Bas betreden het slagveld voor de tweede mix van de avond. Ook hier spelen zenuwen parten en wordt de eerste set met 22-20 gewonnen. De tweede set lijkt wat makkelijker te verlopen maar door concentratieverlies komen de tegenstanders toch goed terug. De set wordt overigens wel gewonnen met 21-14. 2-0 is dus de tussenstand en alles gaat crescendo!

De dubbels dan… De herendubbel van Bas en Ferry wordt overtuigend in 2 sets beslist met 21-16 en 21-17. We gaan goed op weg naar de eerste overwinning in lange tijd! De damesdubbel van Marianne en Maaike gaat goed van start in de eerste set met 21-17 winst. De tegenstander paste de strategie aan en ze wonnen de 2e en 3e set met 10-21 en 13-21. Tussenstand nu dus 3-1.

Tijd voor de enkelspelen en Bas bijt het spits af. Bas krijgt geen grip op de tactiek van de tegenstander en verliest de eerste set met 16-21. De tweede set gaat gelijk op tot 18-18 en de tegenstander maakt dan 3 foute beslissingen op rij waardoor de set met 21-19 naar Bas gaat. De derde set dan… Tactiek aanpassen en beter serveren was het devies… De derde set gaat overtuigend met 21-9 naar Bas. 4-1 en dus sowieso een gelijkspel!

Ferry speelt dan zijn single maar hij mist nog wat training in de singles en verliest helaas met 13-21 en 16-21. Goed gespeeld, maar net te kort. De dames gaan tegelijkertijd aan de single beginnen en hebben beiden geen enkele moeite met de tegenstandsters. Daniëlle wint met 21-4 en 21-11 en Maaike walst over haar tegenstandster heen met 21-6 en 21-4. Eindstand is dus 6-2 voor ons! Het begin is gemaakt.

 

Volgende week wacht Phoenix die we nog kennen van vorig jaar!

 

Verslag competitiewedstrijd 2: 27 september 2017.

Phoenix 3 – Dommelen 1:

De tweede wedstrijd van het seizoen is alweer een feit en we hebben er zin in! De heenweg was iets langer dan gepland vanwege weg omleidingen maar dat mag de pret niet drukken! Daniëlle had na de training en haar sportdag bij de NS wat last van haar hamstrings dus dat was een beetje touch-and-go hoe zich dat zou ontwikkelen. De eerste mix van Ferry en Daniëlle gaat voorspoedig en wordt dan ook gewonnen in 2 sets. Daniëlle haakt dan wel geblesseerd af, maar dat is preventief. Geen echt zware blessure dus. Hierdoor moet er wel wat geschoven worden maar dat komt goed… De tweede mix  van Marianne en Bas gaat ook vlotjes en nadat de heer van de tegenstander in de derde set geblesseerd raakte was de tactiek duidelijk (veel laten lopen). Deze mix werd dan ook in 3 sets gewonnen. De heren en dames speelden tegelijkertijd de dubbels dus veel kan ik niet vertellen over de damesdubbel alleen dat die gewonnen werd! De heren hadden een zware kluif en door goed tactisch spel van de tegenstander werd deze wedstrijd  helaas verloren. De stand na de dubbels en mixen was dus 3-1 voor ons.

De singles dan… Bas bijt het spits af en de tegenstander heeft al vanaf het moment dat hij de baan oploopt ontzag voor hem. Dat is in het voordeel van Bas want hij kan zo zijn eigen spel spelen. Deze single wordt dan ook met 2 sets gewonnen. Ferry dan… hij had het wat zwaarder maar door goed tactisch spel trok hij in 3 sets aan het langste eind!

De eerste damessingle was voor Maaike (door de blessure van Daniëlle) en die was niet te zwaar voor haar. Ze won dan ook makkelijk in 2 sets.  De laatste partij van de avond was voor Marianne en die had een zware tegenstandster. Marianne heeft gevochten als een leeuwin maar trok helaas toch aan het kortste eind.

De eindstand is 6-2 in ons voordeel!

2 down, 10 to go! #championsroute

Verslag competitiewedstrijd 3: 12 oktober 2017.

Dommelen 1 - BCAB 5:

Vanavond de laatste wedstrijd voor de bekercompetitie een aanvang gaat nemen. Tevens is dit ook de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie en een lange tijd zonder competitie. Vandaag treden we aan tegen BCAB uit Eindhoven, een club die we de afgelopen jaren vaker tegenkwamen alleen nu speelden we tegen een compleet ander team. Dit team stond voor aanvang van de wedstrijd stijf onderaan en daar wilden wij best verder aan meewerken.

De mix van Marianne en Jasper ging soepel en deze werd dan ook gewonnen met 21-14 en 21-12. We hadden deze wedstrijd ook een echte coach want Cis was komen kijken! Het goede begin van de wedstrijd moest een vervolg gegeven worden in de tweede mix van Ferry en Daniëlle. Dit duo liet er geen gras over groeien en zij maaiden de tegenstanders van het veld met 21-10 en 21-4.

De dubbels dan… Dit was de eerste wedstrijd van Jasper na zijn vakantie dus voor hem was het ook weer even wennen. De herendubbel ging van start en Bas en Jasper speelden weer als vanouds en deze dubbel werd dan ook gewonnen met 21-11 en 21-12. De damesdubbel ging iets minder soepel en die werd helaas verloren met 18-21 en 16-21. De stand is nu 3-1 voor ons.

De singels waren de laatste wedstrijden van de avond. Bas begon tegen een jeugdspeler die vorig jaar alles gewonnen had in zijn klasse. De wedstrijd ging voor Bas van een leien dakje en hij won deze wedstrijd dan ook overtuigend met 21-15 en 21-17. De eerste damessingle was een prooi voor Daniëlle die haar tegenstandster alle hoeken van het veld liet zien. Ze won dan ook met 21-12 en 21-7. Ferry was aan de beurt en die had het in het begin wat lastig met de concentratie en de speelstijl van de tegenstander. Na wat aanwijzingen van de coach pakte hij de draad weer op en won hij de wedstrijd met 19-21, 21-14 en 21-12. De laatste wedstrijd van de avond was voor Maaike. Ze speelde tegen een erg ervaren vrouw die al meer dan 50 jaar (!!!) badminton speelde. Zij speelt dus al langer badminton dan dat Maaike en Daniëlle samen oud zijn… Anyway… Maaike liet zich hier niet door intimideren en won deze wedstrijd overtuigend met 21-8 en 21-11. Eindstand dus 7-1 voor ons!

 

De volgende wedstrijd is op 1 november als we een bekerwedstrijd spelen tegen Dommelen 2 en de eerstvolgende competitiewedstrijd is tegen Hanevoet op 30 november!  

Verslag competitiewedstrijd 4: 30 november 2017.

Hanevoet 2 - Dommelen 1:

Na een hele lange pauze mochten we eindelijk de wei weer in om een wedstrijd te spelen. Vooraf waren er via Facebook al wat plaagstootjes geweest vanuit Phoenix om even te benadrukken dat zij nu toch wel bovenaan stonden (11 punten voor maar wel 3 wedstrijden meer gespeeld). Dat heeft ons wel goed gedaan!

 

We begonnen met 2 mixen op 2 banen. Marianne en Jasper hadden 3 sets nodig om te winnen en na een stroeve start, haalden Daniëlle en Ferry de tweede wedstrijd ook in 3 sets binnen. Marianne had last van haar knie en is dus na de mixen afgehaakt. De dubbels lagen in het verschiet en Bas en Jasper hadden geen kind aan de heren van Hanevoet. Een klinkklare overwinning in 2 sets was het resultaat. De zusjes Juffermans betraden het veld en ook zij hadden maar 2 sets nodig om de tegenstander van de baan te slaan.

 

De laatste 4 partijen van de avond… de enkelpartijen! Bas beet het spits af en hij heeft de wedstrijd (op een paar schoonheidsfoutjes na) makkelijk gewonnen in 2 sets. Daniëlle wachtte een sterkere tegenstandster. Deze dame had tot vandaag al haar wedstrijden gewonnen (net als Daniëlle overigens) dus de reeks van een van de dames zou verbroken worden! De eerste set was een makkie voor Daniëlle maar de dame van Hanevoet herpakte zich goed en won de tweede set. Beide dames gingen er voor maar Daniëlle trok uiteindelijk aan het langste eind.

 

 

Ferry had ook een eenvoudige wedstrijd en Maaike had ook weinig moeite met haar tegenstandster. Een afgetekende overwinning voor ons met 0-8!!!!!!!!!!!!!!!!!

Verslag competitiewedstrijd 5: 14 december 2017.

Dommelen 1 - Mixed 5:

Vanavond hebben we weer een wedstrijd mogen spelen, we speelden vanavond tegen Mixed uit Beek & Donk. We hadden vanavond een personele wijziging in ons team, we speelden vanavond in een andere opstelling omdat Bas er niet bij was. Dit betekende dat Ferry de 1e heer was geworden en Jasper de 2e heer.

Marianne en Jasper begonnen aan de 1e wedstrijd van de dag: De mixed-dubbel. Een moeizame start bracht een verlies in de 1e set aan de Dommelse kant met 15-21. Zou het dan zo’n avondje worden? Na het speculeerwerk van de dinsdag tevoren was er, met volle overtuigingskracht, een lat op een 6-2 overwinning gelegd. Het stroeve begin deed dus anders vermoeden en het werd direct tijd om alle zeilen bij te zetten. Gelukkig en met grote opluchting werden set 2 en 3 beide met 21-17 gewonnen. Ondanks een 3-setter mag deze mix overwinning weggeschreven worden al de beste mix van Marianne en Jasper van dit seizoen.

Danielle en Ferry speelden een lekkere pot. Ze moesten de 1e set even op gang komen, maar zoals vanouds hadden ze in 2 sets genoeg om de overwinning binnen te halen, 21-17 en 21-14.

De herendubbel zou vooraf op papier een lastige pot worden doordat Mixed een sterke herendubbel zou hebben. Voor Ferry en Jasper was het in de competitie de 1e keer dat ze samen speelden. De 1e set verliep moeizaam, maar ze trokken toch aan het laatste eind 22-20. De 2e set verliep makkelijker en wonnen ze met 21-14.

Marianne had nog wat last van haar knie, en sloeg de damesdubbel vandaag dan ook over. Nog even rust en ze is er in het nieuwe jaar weer helemaal klaar voor. De zusjes Juffermans betraden daardoor het veld samen. In de eerste set moesten ze even warmdraaien, maar eenmaal op stoom werd de wedstrijd simpel gewonnen in twee sets met 21-16 en 21-10.

Ferry mocht beginnen aan zijn single als 1e heer. Vooraf dacht hij dat het een zeer zware en lastige partij zou worden, maar wat bleek: Ferry walste met erg goed positiespel volledig over zijn tegenstander heen in 2 sets met 21-13.

Als 2e heer mocht Jasper voor het eerst sinds seizoenen aan een 2e heren-enkel beginnen. Ietwat onwennig dus werd er aan de eerste set begonnen, het kan immers vriezen en dooien met deze Vorst als tegenstander. Het laatste was het geval en en de eerste set werd met 21-17 gewonnen. De 2e set koste wat minder moeite en vanaf een stand van 11-8 werd er met 10 punten op rij een 21-8 afgedwongen. De eerste 6 punten waren binnen en de minimale doelstelling werd behaald maar het team had nog honger genoeg voor de laatste 2 wedstrijden....

Danielle verwachtte een sterke dame tegen te krijgen in de 1e singel. De eerste set werd gemakkelijk gewonnen met 21-6. In de tweede set maakte de tegenstandster haar naam waar. Er ontstond een leuke partij die Danielle met 21-16 naar zich toe wist te trekken.

En zoals gewoonlijk mocht Maaike de avond afsluiten met haar single. Vol goede moed begon ze aan de eerste set waarin ze al snel op voorsprong komt. Maar toen sloeg de pech toe! Maaike zakt door beide hoeven en moet op de tandjes bijten om beide sets uit te spelen. Met een vertrokken gezicht sleept Maaike er een 21-10 en 21-15 uit.

Einduitslag: 8-0 in ons voordeel!!!!!!!!!!!!!!

 

 

De teamleider was op afstand erg tevreden en de trainer in de zaal ook dus we gaan volle bak het nieuwe jaar in met 5 punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld. #Championsroute

Verslag competitiewedstrijd 6: Mierlo 7 - Dommelen 1.

24 januari 2018.

 

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is meteen de laatste van de eerste helft van het seizoen. Deze tegenstander hebben we nog niet getroffen dit seizoen en dus gaan we er volle bak tegenaan.

 

 

De eerste mix is voor Jasper en Marianne. Het zou een erg spannende wedstrijd worden die uiteindelijk in 3 slopende sets in ons voordeel beslist werd. De tweede mix van Daniëlle en Ferry is een stuk makkelijker en wordt met 21-4 en 21-9 makkelijk in ons voordeel beslist. De dubbels dan… de HD gaat dit hele seizoen al goed en Bas en Jasper hebben deze wedstrijd ook stevig in handen en de overwinning wordt met twee keer 21-15 binnengesleept. De dames Maaike en Marianne hebben in deze dubbel 3 sets nodig maar met de goede instelling en vechtlust wordt dit ook een overwinning voor ons. Gelijkspel is nu al binnen maar daar nemen we geen genoegen mee natuurlijk! Bas heeft geen kind aan zijn tegenstander en wint met 21-11 en 21-9. Daniëlle heeft een iets moeilijkere eerste set (21-18) maar zet dit recht in de tweede set en dus weer een goede overwinning. Ferry wint zijn single ook in 2 sets (18 en 19 tegenpunten) en Maaike sluit de avond af met twee makkelijke sets 21-15 en 21-5. 8-0 overwinning voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd is het resultaat! Nog 6 wedstrijden te gaan! #championsroute

Verslag competitiewedstrijd 7: Gemert 1 - Dommelen 1.

31 januari 2018.

Vandaag de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie. Onze lokale excel-expert heeft berekend dat, als we deze lijn doorzetten, we op 22 maart kampioen zullen zijn/worden. We gaan er dus nog maar een keertje voor vanavond!

 

 

Jasper en Marianne hebben in de eerste wedstrijd vanavond 3 sets nodig maar winnen de wedstrijd wel met 21-18 11-21 en 12-21. De tweede mix is een makkelijke prooi voor Daniëlle en Ferry met 11-21 en 10-21. Een ongeconcentreerde start van Bas en Jasper levert verlies op in de eerste set. Na aanpassing van de concentratie en tactiek worden set 2 en 3 wel gewonnen en staat het 3-0 voor ons! Maaike en Marianne treffen 2 goed spelende dames en gaan dan ook in 2 sets ten onder met 21-19 en 21-16. De singels dan… Bas heeft 3 sets nodig maar wint uiteindelijk toch. Daniëlle heeft geen kind aan haar tegenstandster en ook Ferry wint in 2 sets. De dame waar Maaike tegen moest singelen gaf op vanwege ziekte en zo eindigt deze wedstrijd in een 7-1 overwinning voor ons! Nog 5 wedstrijden te gaan! #championsroute

Verslag competitiewedstrijd 8: Dommelen 1 - Phoenix 3

7 februari 2018.

 

Vandaag spelen we tegen onze directe tegenstander op de tweede plaats. Ferry moest babysitten vandaag dus zijn we met 5 man naar Helmond getogen.

 

 

De eerste wedstrijd voor Jasper en Marianne was weer een spannende wedstrijd maar ook deze winnen ze in 3 sets! De setstanden zijn 20-22, 21-18 en 22-20 in ons voordeel dus! De tweede mix van Maaike en Bas is een prooi voor Dommelen in 2 sets (21-9 en 21-17). De herendubbel dan… de vorige keer dat we tegen Phoenix speelden verloren we deze wedstrijd (Ferry speelde toen ipv Jasper) en er moest dus vandaag gewonnen worden om revanche te nemen voor dat (enige) verlies! Het werd een rommelige vechtwedstrijd die (na een makkelijke eerste set) toch verloren werd door Bas en Jasper met 21-9, 18-21 en 16-21. De enige club tot nu toe dus waar we de HD niet tegen gewonnen hebben! Daniëlle en Marianne speelden het DD een goede wedstrijd en wonnen in 2 sets (21-7 en 21-13). Bas speelde goed en had weinig tegenstand in zijn single (21-9 en 21-18). Daniëlle won haar single (net als het hele jaar) overtuigend met 21-5 en 21-7. Jasper had een hele kluif aan zijn tegenstander en verloor dan ook met 19-21 en 10-21. De dame die Maaike trof in haar single had de moed al opgegeven voordat ze het veld opkwam en dus won Maaike afgetekend met 21-8 en 21-9. Een 6-2 overwinning dus voor de goeien! We hebben nog 4 wedstrijden te gaan en waarschijnlijk worden we op 21 Maart zonder te spelen al kampioen. #championsroute

Verslag competitiewedstrijd 9: 22 februari 2018

BCAB 4 - Dommelen 1.

 

De eerste wedstrijd na de Carnaval is meteen de laatste in een lange serie van wedstrijden. Hierna zijn we een maand vrij en speelt onze directe tegenstander 2x. De kans is dus enorm groot dat we op 14 maart of 21 maart zonder te spelen kampioen worden. Maar goed, even terug naar de wedstrijd… We speelden vandaag tegen de hekkensluiter maar we gingen er evenwel volle bak tegenaan. De eerste mix was een zware partij voor Jasper en Marianne die ze uiteindelijk toch in 3 sets wisten te winnen. De tweede mix was een heel ander verhaal. Daniëlle en Ferry hadden hun tegenstanders zonder veel problemen alle hoeken van het veld laten zien en deze wedstrijd werd dan ook makkelijk gewonnen in 2 sets.

 

Toen was het tijd voor de dubbels. Jasper en Bas beten het spits af tegen 2 jongens van 15 jaar. De heren van dit team zijn grote talenten, vandaar hun jonge leeftijd. De eerste set was een walk-over van de heren die met 21-6 gewonnen werd. De tweede set ging, door concentratieverlies en tactiek wijziging van de tegenstander, iets moeizamer. Deze werd echter wel gewonnen en zo was de tussenstand al weer 3-0 voor ons. Tegelijkertijd werd op een andere baan de damesdubbel afgewerkt. Maaike en Marianne zetten hun beste beentje voor en wonnen in 2 sets met 21-16 en 21-13. 4-0 en minimaal 1 punt dus. Daar namen we geen genoegen mee en wilden de volle winst halen deze wedstrijd.

 

 

De singles stonden op de rol. Bas begon tegen Renzo en het werd een leuke wedstrijd. De eerste keer dat ze tegen elkaar speelden won Bas en dat was de enige partij die Renzo verloren had dit seizoen. Hij zinde op wraak… Tactisch en technisch was Renzo in de eerste set de betere. De tweede set was een prooi voor Bas maar in de derde set moest Bas zijn meerdere erkennen in het jonkie. Revanche heeft hij gehad! Overigens was het wel een beetje jammer dat ik door de halve zaal en mijn teamgenoten werd herinnerd aan het feit dat ik deze partij verloren had 😉, zelfs onder de douche was ik niet veilig! Daniëlle speelde haar single op een andere baan en zij had geen problemen met haar tegenstandster. 21-7 en 21-8 waren de setstanden. Ferry dan tegen de andere jeugdheer en hij had iets minder problemen met deze heer. Hij won dan ook met 21-16 en 21-10. Maaike was de laatste die het veld mocht betreden en zij won haar partij makkelijk met 21-8 en 21-10. We liggen op schema en deze 7-1 overwinning is dan ook een reuzenstap in de richting van ons kampioenschap. Phoenix moet in de komende 2 wedstrijden nog 3 partijen verliezen en dan zijn we er! #championsroute

Verslag competitiewedstrijd 10: 22 maart 2018.

Dommelen 1 - Hanevoet 2.

 

Tonight’s the night! We spelen onze kampioenswedstrijd… zonder Danielle helaas, die wil geen risico lopen met haar achillespees in het kader van de bekerwedstrijd van 12 april. We hebben wel een aantal supporters! De partners van de zusjes Juffermans, Skip, Amber, Ariens-Jan, Tiny en Gerard waren naar Helmond getogen om ons aan te moedigen! We gaan snel van start, Jasper en Marianne hebben een sterke mix tegen en ze moeten wel even wennen zo na een maand niet meer spelen. De eerste set gaat dan ook naar de tegenstanders. Na wat tips van onze bevlogen coach en super supporter Cis herpakten ze zich in de tweede en derde set en was het eerste (van de drie die nodig zijn) punt binnen! De tweede mix wordt tegelijkertijd met de single van Bas gespeeld en we kunnen na deze wedstrijden al kampioen zijn! De eerste set van Maaike en Ferry ging vlekkeloos met 21-3 naar ons. De tweede set hadden ze iets meer tegenstand maar ook die werd gewonnen met 21-17. Bas is inmiddels begonnen aan zijn singlepartij. De start was stroef maar halverwege kreeg Bas iets meer grip op de tegenstander en pakte hij de eerste set met 21-18. We zijn nog 1 set verwijderd van ons kampioenschap! De tegenstander van Bas had wat moeite met de service want er gingen best wel wat uit. Mede hierdoor werd de tweede set gewonnen met 21-15 en is het kampioenschap binnen! De champagne wordt ontkurkt, het spandoek wordt ontvouwen, de bloemen worden in ontvangst genomen en de felicitaties regenen van de tribune. Doelstelling 1 is behaald!

 

 

We moeten natuurlijk de rest van de wedstrijden ook nog spelen. De damesdubbel was een spannende partij die knap in 3 sets gewonnen werd door onze dames. De herendubbel ging iets makkelijker en Bas en Jasper hadden weer goede controle over de wedstrijd waardoor ze in 2 sets wonnen! Ferry had het in zijn single in de eerste set lastig maar herpakte zich goed in de 2e en 3e set. Marianne vocht als een leeuwin maar moest toch het onderspit delven in 2 spannende sets en Maaike mocht de laatste wedstrijd van de avond spelen. Ze verloor deze helaas in 2 sets maar dat mocht de feestvreugde niet drukken! 6-2 winst betekent dat we volgend jaar de eerste klasse onveilig gaan maken! Na wat gezang in de kantine (voor de 2 jarigen) togen we naar het Stratumseind om daar het kampioenschap te vieren. Het was gezellig! #CHAMPIONS!!!!

Verslag competitiewedstrijd 11: 28 maart 2018.   

Mixed 5 - Dommelen 1.     

 

 

The game after the championship before… Het was de eerste wedstrijd die we als kampioenen mochten beginnen. Het was echter wel een heel andere wedstrijd want zowel Daniëlle als Maaike was er niet bij! Linda wilde ons team komen versterken en vol goede moed gingen we de strijd aan met de tegenstander die bij een goed resultaat nog uitzicht had op de tweede plaats. Na de felicitaties gingen we aan de slag! De eerste mix werd een spannende. Marianne en Jasper vochten als leeuwen maar het mocht niet baten. De eerste wedstrijd dit seizoen van Jasper en Marianne die verloren werd. De tweede mix moest ons weer op gelijke stand brengen. Ferry en Linda moesten in de eerste set een beetje wennen, kwamen in de tweede set goed terug maar ook deze wedstrijd werd verloren De herendubbel dan. Jasper en Bas begonnen vol goede moed aan de wedstrijd en met goed tactisch spel en geduldige opbouw werd de tegenstander vakkundig over de knie gelegd. Meer dan 2 sets hadden de heren niet nodig. De damesdubbel dan… dat werd een heel spannende pot! Goede winst in de eerste set, beetje concentratieverlies in de tweede set maar in de derde set rechtten de dames hun rug en gingen ze er bijna met de volle winst vandoor. Jammer genoeg had de tegenstander hetzelfde idee en die waren net ietsie sneller daarmee… 3-1 achter… dat hebben we dit seizoen nog niet meegemaakt. Kijken of we met de singles het tij kunnen keren! Bas begint aan zijn single en heeft geen enkel probleem met zijn tegenstander die al met lood in zijn schoenen de baan opkwam… De dames dan. Marianne heeft gestreden voor wat ze waard was maar het mocht niet baten. Helaas verlies in 2 sets maar wel een kranige pot gespeeld! Ferry mocht als volgende het strijdperk betreden. Hij had uiteindelijk 3 sets nodig maar ook Ferry sleepte de winst uit het vuur. De laatste wedstrijd dan! Linda betrad het veld tegen een technisch bekwame dame die ook nog eens hard sloeg. Ze heeft super haar best gedaan maar halverwege de tweede set was de pijp leeg en moesten we de winst aan Mixed gunnen. Voor de eerste keer dit seizoen mochten we onze tegenstanders feliciteren met een goede overwinning. Op naar de halve finale van de beker op 12-4!

Dommelen 2

Verslag competitiewedstrijd 1: 28 september 2017.

BCAB 5 - Dommelen 2:

Eindelijk begint ook voor ons de competitie. Britt is met vakantie, Wilco en Eric herstellen van een blessure, maar Tim is bereid om in te vallen.

De 1e mix van Wilma/Tim begint wat stroef en zij verliezen de set met 21-15. Maar in de 2e set komen zij op stoom en winnen vervolgens gemakkelijk met 6-21 en 7-21.

De 2e mix van Linda/Martin gaat redelijk gelijk op, de 1e set wordt gewonnen met 19-21 en de 2e met 13-21. Dan gaan de dubbels gelijk van start. Martin/Tim verliezen in 3 sets met 22-20, 8-21 en 21-15. Linda/Wilma moeten nog wat op elkaar ingespeeld raken, ze maken nog wat onnodige foutjes en verliezen dan ook in 2 sets met 21-18 en 21-14. Tussenstand is 2-2 er is nog van alles mogelijk.

Martin begint aan zijn single en hij stelt orde op zaken en wint gemakkelijk met 5-21 en 9-21. Linda treft een sterke jonge dame, maar zij wint toch de 1e set met  19-21. De 2e set is voor de tegenstander met 21-18. Een 3e set is nodig en Linda heeft teveel kruit verschoten en verliest met 21-9. Ondertussen is ook Tim aan de single begonnen en hij wint met 17-21 en 17-21. Als laatste is Wilma aan de beurt. Zij treft een ervaren speelster in de persoon van Gertruud en het gaat dus gelijk op. De 1e set is voor Wilma met 20-22. De 2e set is voor de tegenstander met 21-17. Nu komt ook de conditie om de hoek kijken. Het is een spannende set, met veel goede punten voor beiden, maar de winst gaat naar de tegenstander met 21-15.

Einduitslag is dus: 4-4.

 

Geen slecht begin en over een week mogen we alweer aan de bak.

 

Verslag competitiewedstrijd 2: 5 oktober 2017.

Dommelen 2 - RBC 2:

We mogen vanavond alweer de baan op met dit keer Ajun als invaller. De 1e mix van Linda/Martin begint en zij moeten er nog inkomen. Veel onnodige foutjes, maar toch gaat het daarna redelijk gelijk op. Helaas verliezen ze toch met 22-24 en 19-21. Met een baan erbij worden de 2 dubbels ingezet. Martin/Ajun winnen  in 2 sets met 21-15 en 21-17. Linda/Wilma gaan ook van start, de tegenstanders zijn van een goed niveau en winnen dan ook de 1e set met 15-21. In de 2e set spelen Linda/Wilma beter en winnen dan met 21-15. Een 3e set is weer nodig en helaas gaat de winst naar de tegen partij met 14-21.

Martin gaat al aan zijn single beginnen. Een spannende strijd en in 3 sets wint Martin met 20-22, 21-11 en 21-10. Na 4 wedstrijden is het dus 2-2. Er is nog van alles mogelijk. Ajun start met zijn single en er volgen mooie rally's met over en weer goede punten. Ajun wint dan ook dit spelletje met 21-10 en 21-13. Meteen volgt de 2e mix van Wilma/Ajun. Ook hier is het spannend en helaas verliezen ze met 17-21 en 20-22. De stand is nu 3-3. Linda gaat aan haar single beginnen tegen Linda, allebei scoren ze punten, maar de tegenstander is net wat beter en wint met 19-21 en 16-21. Als laatste kan Wilma nog voor een gelijk spel zorgen. De strijd gaat gelijk op, goede punten van beide zijde en Wilma wint uiteindelijk in 2 sets met 21-17 en 21-19.

 

De einduitslag is dus 4-4. Een redelijke uitslag maar er zit nog wel meer in, de mixen en dubbels moeten toch beter kunnen.

Verslag competitiewedstrijd 3: 9 november 2017.

Brabantia 3 – Dommelen 2:

Na 2 keer een gelijkspel werd het tijd voor een overwinning. Met Supersub Bas als invaller zouden we dit klusje wel even klaren. We starten meteen met 2 mixpartijen en die werden allebei winnend afgesloten: Britt/Martin wonnen met 21-14, 19-21 en 16-21, en Wilma/Bas wonnen met 18-21 en 17-21. Ook de heren dubbel van Martin/Bas verliep uitstekend en zij wonnen verdiend met 18-21 en 11-21. De dames Britt/Linda troffen sterke tegenstanders. De 1e set verliep kansloos met 21-8, maar in de 2e set werd meer tegenstand geboden,  maar uiteindelijk verloren onze dames met 23-21. Jammer, een derde set had er in gezeten. Volgende keer beter. Tussenstand na 4 partijen was 1-3 in ons voordeel.

De Single van Martin was spannend, goede punten van beiden, maar de winst ging naar Martin met 19-21 en 14-21. Linda was aan de beurt en zij bood aardig wat tegenstand. De dame aan de andere kant van het net was net wat sterker en won met 21-17 en 21-13. Bas zette de turbo aan en in no-time won hij makkelijk met 9-21 en 11-21. Als laatste ging Wilma de baan op. Zij trof ook een sterke dame die goed serveerde en die won dan ook duidelijk met 21-12 en 21-13.

 

Onze missie was geslaagd en met een 3-5 overwinning lonkte het schaaltje bitterballen in de kantine. Bas bedankt voor deze goede invalbeurt!!!!!!

Verslag competitiewedstrijd 4: 23 november 2017.

Dommelen 2 – Never Down 1:

Ditmaal met Ferry als invaller mochten we alweer aan de bak. Meteen een baan erbij en de 2 mixen gingen van start. Britt/Martin troffen een sterk koppel aan de overkant van het net en er werd verloren met 12-21 en 14-21. Bij Wilma/Ferry ging de strijd gelijk op: 1e set voor de tegenstander met 20-22, de 2e set voor ons met 21-14 en de 3e set was spannend, maar werd nipt gewonnen door de tegenstanders na wat fouten aan Dommelse zijde met 19-21. De heren dubbel van Martin/Ferry was ook een 3setter, 23-21, 8-21 en de 3e set was voor ons met 21-15. De dames dubbel van Britt/Linda verliep ook gelijk op: goede punten van beide zijden, maar de tegenpartij trok net aan het langste eind met 24-26 en 14-21. Tussenstand 1-3 in ons nadeel.

Martin startte met de single maar had niet veel kans en verloor dan ook met 6-21 en 10-21. Linda wilde eindelijk eens een goede partij spelen en dit ging ook lukken. Ze won de 1e set met 21-12. In de volgende 2 sets speelde de tegenstander net wat beter en die won dan ook met 18-21 en 19-21. Jammer van dit verlies, maar dit was wel eindelijk een fijne partij en dit bied kansen voor de volgende wedstrijd. Ferry verging het wat makkelijker en hij won dan ook in 2 sets met 21-14 en 21-10. Wilma ging als laatste van start en trof een goede dame aan de overkant van het net. Deze maakte vele punten en won dan ook verdiend met 9-21 en 14-21.

 

Einduitslag: 2-6 in ons nadeel.

Verslag competitiewedstrijd 5: 29 november 2017.

Mixed 6 - Dommelen 2:

Deze keer was Rob weer bereid om in te vallen. We moesten tegen de koploper, dus moesten we alle zeilen bijzetten. De mix van Wilma/Rob ging niet best en werd in 2 sets verloren met 21-7 en 21-5. Britt/Martin deden het beter en wonnen in 2 sets met 21-23 en 9-21. De dubbel van Martin/Rob verliep redelijk, Rob maakte goede punten, maar er werd toch verloren met 21-13 en 21-19. Britt/Linda troffen sterke dames, maar die dames maakten veel fouten en ons koppel speelde eindelijk een goede dubbel. De 1e set werd gemakkelijk gewonnen met 10-21. In de 2e set wat meer tegenstand, maar onze dames wonnen ook deze set met 18-21. Ze hebben allebei SUPER gespeeld. Tussenstand 2-2.

De single van Martin ging over en weer, goede rally's, maar helaas won de tegenstander met 21-16 en 21-16. Linda mocht het veld betreden en ook hier een opgaande strijd, mooie punten aan beide kanten, en jammer dat Linda verloor in 2 sets met 21-19 en 21-18. Nu de beurt aan Rob. Hij startte goed, maakte vele punten, maar verloor toch in 2 sets met 21-17 en 21-6. Dan Wilma nog. Ook zij trof een sterke dame, de 1e set ging redelijk, Wilma verloor met 21-16. In de 2e set had Wilma het moeilijk en verloor deze kansloos met 21-5. 

Einduitslag 6-2 in ons nadeel.

 

Verslag competitiewedstrijd 6: 14 december 2017.

Dommelen 2- Mierlo 6:

De laatste wedstrijd van dit jaar, zonder Martin maar met Wilco die een mix en herendubbel wilde proberen en met Anjun en Rob gingen we de strijd aan tegen Mierlo.

De mix van Linda/Wilco begon stroef, kleine foutjes en Wilco miste duidelijk nog ritme en er werd dan ook verloren met 15-21 en 18-21.

Wilma/Rob gingen van start als een dubbel , maar kwamen niet lekker in de wedstrijd en verloren met 12-21 en 12-21. De heren dubbel van Wilco/Anjun ging goed, Anjun maakte goede punten en werd zeer veel in het spel betrokken. Ze wonnen dan ook verdiend met 21-16 en 21-12.

De dames dubbel van Britt/Linda kende een spannende strijd. Twee goede koppels en ieder won 1 set met 21-16 en 16-21. In de derde set ging de winst naar ons met 21-14.

Tussenstand 2-2.

De single van Anjun ging gelijk op, en Anjun was net wat beter en won met 21-14 en 21-13. Britt speelde ook een single, vele punten aan weerszijde en jammer dat Britt verloor in 2 sets met 17-21 en 18-21. Rob was aan de beurt en startte moeizaam. Hij verloor kansloos de 1e set met 10-21. In de 2e set herstelde hij zich en het werd nog spannend. Jammer dat hij ook de 2e set verloor met 19-21. Dan nog de beurt aan Wilma, zij trof ook een goede dame. Punten over en weer en helaas verloor Wilma de strijd met 21-23 en 14-21. Ze wist er net geen gelijkspel uit te slepen.

Vanaf Januari is Wilco weer volop van de partij en hopen we het beter te doen. Bedankt aan eenieder die heeft ingevallen.

 

Einduitslag: 3-5 in ons nadeel!

Verslag competitiewedstrijd 7: 18 januari 2018.

SRH 2 – Dommelen 2.

Deze keer rijden we naar Helmond met de rentree van Wilco die weer volledig hersteld is van zijn blessure. Na overleg besluiten we de samenstelling wat te veranderen. Wilma/Martin beginnen de mix en spelen een goede partij met winst in 2 sets met 16-21 en 15-21. Daarna Linda/Wilco maken er een gelijk opgaande strijd van en winnen in 3 sets met 21-16, 15-21 en 18-21.

De dubbel van Martin/Wilco gaat redelijk en winnen dan ook in 2 sets met 14-21 en 21-23. De dubbel van Britt/Wilma loopt prima, goede punten en zij winnen dan ook verdiend met 10-21 en 15-21.

De tussenstand 0-4 in ons voordeel.

De single van Martin gaat gelijk op. Een goede en taaie tegenstander, maar Martin wint met 15-21 en 17-21. Britt gaat het voor de wind en kent geen genade en wint simpel met 6-21 en 14-21.

Dan is Wilco aan de beurt. Hij speelt een slimme partij en wint gemakkelijk met 8-21 en 8-21. Als laatste is het de beurt aan Linda. Zij treft een invalster en deze is ook linkshandig. Een spannende partij met over en weer goede punten. Helaas legt Linda het af in 3 sets met  15-21, 21-17 en 21-16.

Een goed begin van het nieuwe jaar met als resultaat:

 

Een 1-7 overwinning.

Verslag competitiewedstrijd 8:  1 februari 2018

Dommelen 2 – BCAB 5.

De beginnen vandaag aan de 2e helft van de competitie. De mix van Britt/Martin is een 3 setter en word gewonnen door ons met 24-26 21-14 en 21-17. De 2e mix van Wilma/Wilco loopt niet echt lekker. Veel onnodige foutjes en zij verliezen dan ook met 16-21 en 16-21.

De dubbel van Martin/Wilco gaat gelijk op en onze heren winnen met 21-17 en 21-16.

De dubbel van Britt/Wilma gaat goed van start. Ze winnen de 1e set met 21-11. De 2e set is voor de tegenstander met 20-22. Ook de 3e set is spannend en jammer dat deze wordt verloren met 18-21.

Tussenstand 2-2.

De single van Martin levert een gemakkelijke winst op met 21-11 en 21-11. Britt treft een sterke dame en verliest met 16-21 en 12-21. Wilco heeft een makkie in de 1e set met 21-8. Maar de 2e set gaat gelijk op en toch wint Wilco deze met 21-16. Dan Wilma nog. Zij treft een dame die ook al lang speelt en Wilma verliest met 21-23 en 8-21.

De balans wordt opgemaakt en een gelijkspel is verdiend. 4-4 dus.

 

Verslag competitiewedstrijd 9: 8 februari 2018

RBC 2 – Dommelen 2.

De mix van Wilma/Martin verloopt lekker en zij winnen met 14-21 en 14-21. De mix van Linda/Wilco wordt in 3 sets in winst omgezet 11-21,21-16 en 16-21. De dubbel van Martin/Wilco is ook een prooi voor ons met 18-21 en 10-21.

De dubbel van Britt/Wilma is spannend. Goede punten over en weer, maar de winst gaat in 3 sets naar de tegenstander met 16-21, 21-10 en 21-14.

Tussenstand: 1-3 voor ons.

De single van Martin is spannend. Ieder wint 1 set, maar in de 3e set krijgt Martin last van zijn knie. Hij geeft niet op en wint gemakkelijk met 10-21. Britt krijgt het ook zwaar. Een 3 setter 15-21 en 21-15. In de 3e set had Britt het moeilijk en verloor kansloos met 21-3. Ze baalde na afloop dan ook flink.

Wilco speelde een pittige partij en verloor met 21-16 en 21-12. Dan Linda nog: spannend en leuk om naar te kijken. Ieder won 1 set met 21-19 en 15-21. De 3e set werd een prooi voor Linda met 11-21. Ze heeft goed gespeeld en verdiend gewonnen onder toeziend oog van ons hele team.

 

Einduitslag 3-5 in ons voordeel. Een mooi resultaat.

Verslag competitiewedstrijd 10: 1 maart 2018.

Dommelen 2 – Brabantia 3.

 

Deze keer zonder Martin (oppassen thuis) maar met Ferry als invaller en zonder Wilma (ziek) gingen we de strijd aan tegen Brabantia. Linda/Wilco starten in de mix en in een spannende 3 setter werd er helaas verloren met 18-21, 21-17 en 10-21. Britt en Ferry trokken de stand weer gelijk en wonnen met 23-21 en 21-13. De heren dubbel van Wilco/Ferry liep gesmeerd en zij wonnen met 21-18 en 21-15. De dames dubbel van Britt/Linda werd ook in winst omgezet met 21-19 en 21-15.

Tussenstand 3-1 in ons voordeel.

De single van Wilco werd ook beslist in 3 sets en helaas verloor Wilco met 21-17, 6-21 en 16-21.

De single van Britt kostte ook de nodige kruim en ze verloor met 14-21 en 8-21. Dan de beurt aan Ferry en hij liet zien hoe het moest. Hij won dan ook met 21-15 en 21-10. Dan Linda nog, zij won de 1e set met 21-12, de 2e set voor de tegenstander met 19-21 en ook de 3e set was voor de tegenstander met 8-21.

Einduitslag een verdiend gelijkspel: 4-4.

 

Verslag competitiewedstrijd 11:  15 maart 2018.

Never Down 1 – Dommelen 2.

Vandaag was de koploper de tegenstander. Wilma was alweer ziek en onze trainer Cis kwam ook maar weer eens kijken hoe het 2e team het zou gaan doen.

Linda/Wilco beten de spits af en een spannende 3 setter werd helaas verloren met 17-21, 21-10 en 21-15. Britt/Martin trokken de stand gelijk en wonnen in een goede partij met 15-21 en 15-21.

De heren dubbel van Martin /Wilco was ook maar weer eens een 3 setter en zij wonnen met 21-15, 14-21 en 21-23. Ook de dames dubbel van Britt/Linda was een goede partij, zij zijn goed op elkaar ingespeeld en wonnen verdiend met 16-21, 21-17 en 18-21.

Tussenstand 1-3 in ons voordeel.

In de single van Martin was de tegenstander te sterk en won met 21-10 en 21-8. Britt moest ook de meerdere erkennen in de tegenstander en verloor met 21-12 en 21-14. Wilco speelde een puike wedstrijd en na een spannende 1e set die hij won met 25-27, ging de tegenstander in de 2e set op de knie met 8-21. Linda gaf ook goed partij, maar verloor in 2 sets met 21-18 en 21-16.

 

Einduitslag alweer een verdiend gelijkspel en dat tegen de koploper: 4-4.

Verslag competitiewedstrijd 12: 29 maart 2018.

Dommelen 2 - Mixed 6.

 

Vandaag reden we naar Helmond zonder Linda. Zij had een dag eerder bij team 1 ingevallen en ze zou ook nog langer moeten werken vanwege de Pasen.

De 1e mix van Britt/Martin werd een spannende 3setter. De 1e set voor de tegenstander, maar de volgende 2 sets waren voor ons. Ook Wilma/Wilco hadden 3 sets nodig voor de winst. De heren dubbel van Martin/Wilco gaat lekker en na een gemakkelijke winst in de 1e set met 21-7 werd de 2e set gewonnen met 21-16.

De dames dubbel van Britt/Wilma ging moeizaam. Na slordigheden en fouten werd de 1e set verloren met 9-21. De 2e set ging beter maar ook die set ging naar de tegenstander met 17-21.

De tussenstand is 3-1 voor ons.

De single van Martin ging gelijkop. De 1e set voor Martin met 21-15, de 2e voor de tegenstander met 12-21 en de 3e was weer voor Martin met 21-14.

Britt ging goed van start en won  de 1e set met 21-15, de 2e en de 3e set waren voor de tegenstander met  9-21 en 14-21. Britt heeft goed gestreden tegen een sterke dame aan de andere kant van het net. Wilco had ook 3 sets nodig om te winnen met 21-12, 18-21 en 15-21. Wilma als laatste had het moeilijk tegen een dame die diep serveerde en ze verloor dan ook

met 10-21 en 14-21.

Einduitslag: 4-4. Ook nu weer een goed resultaat tegen de nummer 2 van de competitie.

Verslag competitiewedstrijd 13: 12 april 2018.

Mierlo 6 – Dommelen 2.

 

Vanavond zijn we weer compleet op weg naar Helmond en dit is alweer de een na laatste wedstrijd van dit seizoen.

Britt/Martin beginnen met de mix en winnen in 2 sets met 14-21 en 15-21. De mix van Wilma/Wilco wordt een 3 setter. De 1e voor de tegenstander met 21-19, maar set 2 en 3 zijn voor ons met 15-21 en 11-21. De dubbel van Martin/Wilco loopt al het hele seizoen als een trein en ook nu weer een prooi voor ons met 20-22 en 10-21. De dubbel van Britt/Linda gaat weer eens gelijk op. Ze winnen de 1e set met 21-23. De 2e en 3e set zijn voor de tegenstander met 21-15 en 21-14.

Tussenstand: 1-3 voor ons.

De single van Martin wordt ook weer een felle strijd met over en weer goede punten van beiden. De 1e set voor de tegenstander met 220-20, de 2e voor Martin met 19-21 en de 3e set weer voor de tegenstander met 21-19. Dan mag Britt weer de baan op en zij maakt er weer een goede wedstrijd van, maar de winst gaat jammerlijk naar de tegenpartij met 21-18 en 21-19. Wilco gaat van start en wint de 1e set met 16-21`. De 2e set  is ook voor Wilco met 8-21. Als laatste is Wilma aan de beurt. De 1e set verliest ze kansloos met 21-4. In de 2e set komt ze beter in haar spel en wordt het nog spannend, maar jammer dat ook deze set verloren gaat met 21-18.

 

De einduitslag:  4-4 alweer een gelijkspel dus. We doen het de 2e helft van de competitie wel beter dan de 1e helft. Binnenkort de laatste wedstrijd tegen SRH en dan gaan we voor de winst om het seizoen goed af te sluiten.

Verslag competitiewedstrijd 14: 19 april 2018.

Dommelen 2 – SRH 2.

De laatste wedstrijd van dit seizoen willen we nog wat extra geven en winnend afsluiten.

De 1e mix van Britt/Martin is spannend, een 3 setter waarin ons koppel aan het kortste eind trekt met 21-18, 16-21 en 14-21.

Wilma/Wilco doen het beter en winnen overtuigend met 21-14 en 21-8. De heren dubbel van Martin/Wilco kent ook weer een spannende strijd, de 1e set voor de tegenpartij met 18-21, de 2e set is voor ons koppel met 21-10 en helaas gaat de 3e set verloren met 19-21.

De dames dubbel van Britt/Linda kent een gelijk opgaande strijd, de 1e set voor ons met 21-13, maar de volgende 2 sets worden verloren met 20-22 en 18-21. Jammer dat dit dan wordt verloren.

Tussenstand: 1-3 voor de tegenstander.

Martin speelt in de single tegen een uitstekende tegenstander, maar Martin wint toch in 2 sets met 21-19 en 21-18. Linda treft ook een goede dame aan de andere kant van het net. Ze wint de 1e set met 21-19, de 2e en 3e set gaan naar de tegenstander met 14-21 en 17-21. Wilco is aan de beurt, hij wint de 1e set makkelijk met 21-7, maar in de 2e set geeft de tegenstander goed partij, maar toch weet Wilco ook deze set te winnen met 22-20. Ondertussen is Wilma begonnen aan de laatste partij. Zij zet haar beste beentje voor en wint gemakkelijk met 21-10 en 21-9.

Einduitslag: 4-4.

Na afloop rijden we nog even naar een kebab zaak voor een lekkere hap en een drankje erbij.

 

Het seizoen zit erop en de balans wordt opgemaakt. We eindigen als 5e in de poule met als resultaat:

8x een gelijkspel

3x winst

 

3x verlies.


Dommelen 3

Verslag competitiewedstrijd 1: 27 september 2017.
Dommelen 3 - Mierlo 8:

Woensdag 27 september was het dan weer zover, de start van een nieuw seizoen competitie! Vol goede moed kwamen Melissa, Tim, Anjun en ik (Amber) aan in Helmond. Helemaal vlekkeloos liep dit niet want Melissa was haar schoenen vergeten dus Kees kon op en neer. Zoals gebruikelijk begonnen we met de eerste mix van Tim en Melissa. Deze liep goed en binnen no time hadden ze de twee sets binnen en stond het 1-0 voor ons. De tweede mix van mij en Anjun begon minder dan gehoopt. Het was bij ons allebei de eerste set een zooitje en we hadden deze set echt nodig om weer even aan elkaar te wennen. De tweede set wonnen we dan ook met redelijke cijfers en we gingen er in de derde set ook weer voor. Na een snelle derde set stond het dan ook in de stand 2-0 voor ons. We speelden overigens tegen Mierlo 8 die vorig seizoen ook in de 4e klasse speelden en daar net geen kampioen werden. Na de mix van Anjun en ik gingen de jongens verder met hun dubbel. Ondertussen was Kees ook al weer op en neer geweest om de schoenen van Melissa te halen dus wij konden na de jongens ook aan onze dubbel beginnen. Het stond inmiddels 3-0 voor ons (de jongens hadden hun mix gewonnen) en ook Melissa en ik gingen er weer voor. Wij moesten ook weer even wennen aan het samen spelen maar ook wij wonnen redelijk makkelijk onze mix. We hadden inmiddels weer een extra baan erbij dus was het de beurt aan de heren en hun singles. Anjun won zijn single makkelijk en hierdoor kwamen we op een 5-0 voorsprong te staan. Een super stand natuurlijk! Tim had het wat zwaarder met zijn single en hij speelde deze in drie sets. De laatste wist hij gelukkig te winnen en zo kwamen we op een 6-0 voorsprong. Melissa speelde de eerste damessingle en wist deze gemakkelijke van haar tegenstandster te winnen. 7-0 dus! Ondertussen hadden mijn tegenstandster en ik ook een lege baan gevonden dus begonnen wij aan de laatste partij van de avond. Ik voelde dat ik goed stond te spelen en Tim, die stond te tellen, was ook zeer tevreden over m’n spel. Ik wist de wedstrijd in twee sets te winnen en zo sloten we de avond af met een 8-0 overwinning op Mierlo 8. Tijd voor bittergarnituur dus! Volgende week weer een wedstrijd en wel tegen Ganzeveer 2.

 

See you next time!

 

Groetjes Amber Dubach,

Namens Dommelen 3.

 

Dommelen 4

Verslag competitiewedstrijd 1: 20 september 2017.

Con Brio 8 - Dommelen 4:

Vandaag gaat weer de competitie beginnen. De tegenstander is Con Brio 8, die kennen we nog van vorige wedstrijden. We zijn niet allemaal topfit (Marcel heeft last van zijn achillespees, Wilma hielspoor, Tijm last van zijn schouder en Peter heeft een …, maar met 4 man zou het moeten gaan lukken. Wilma is dit jaar 1e dame, dus dat is verrassend voor de teams die ons kennen. Marcel is 1e heer, dus hopelijk houdt zijn achillespees het.

De 1e mix spelen Marcel en Mieke en deze wordt helaas verloren, 21-16 en 21-15

De 2e spelen Tijm en Wilma, zij doen het beter. 16-21 en 13-21. De stand, 1-1

De herendubbel wordt ook gewonnen, 19-21 en 13-21 stand, 1-2

Dan de damesdubbel, Wilma en Mieke hebben er zin in en winnen deze overtuigt 7-21 en 18-21. Stand 1-3

Dan de enkels, Marcel heeft er een zware kluif aan en verliest in 3 sets. Stand 2-3

Wilma wint met overtuiging. 18-21, 18-21 Stand 4-2

Tijm speelt ook goed en wint in 2 sets, 16-21 en 17-21

Tenslotte Mieke die haar tegenstander flink laat zweten, 13-21 en 13-21.

 

Eindstand Con Brio 8- Dommelen 4 2-6!

Verslag competitiewedstrijd 2: 4 oktober 2017.

Dommelen 4 - Mierlo 9: 

Vandaag stond ons een zware opgave te wachten aangezien Mierlo de vorige partij met 7-1 had gewonnen. Gezien onze vorige gewonnen partij met 6-1 tegen Con Brio zou het eind van de speelavond al enig zicht geven over de sterkte van ons team in deze competitie. 

Peter is nog uitgeschakeld met een zweepslag en Marcel geblesseerd maar toch besloten om mee te spelen. Gelukkig ging het met de blessures van Wilma en Tijm weer beter. Niet vergeten dat wij het seniorenteam zijn van Dommelen met veruit de hoogste gemiddelde leeftijd. Helaas zijn de beide mixen verloren gegaan waar er zeker voor Wilma en Tijm kansen lagen om de winst naar ons toe te trekken. De laatste set van de 3-setter ging nipt verloren met 20-22. Was balen maar een leermoment zullen we maar zeggen. Bij de damesdubbel hebben Mieke en Wilma een keurige overwinning geboekt met 21-15 en 21-13. De herendubbel werd verloren in een spannende 3 setter waarbij de laatste set werd verloren met 20-22. Bij de singles heeft Dommelen kunnen toeslaan, zowel Mieke, Wilma en Tijm hebben daarin een overtuigende winst geboekt. Enkel Wilma had een 3 setter nodig. De blessure van Marcel was zeker voor de single toch te zwaar om potten te kunnen breken en werd derhalve verloren. Samenvattend hadden we zeker kansen deze partij te winnen maar over het resultaat mogen we best tevreden zijn. 

Einduitslag: 4-4. 

Hopelijk zijn we allen weer snel topfit zodat we er op 9 nov. weer  tegenaan kunnen. Onze tegenstander is dan “Never Down” maar dat moeten we nog zien. 

Groet, Tijm.

Verslag competitiewedstrijd 3: 9 november 2017.

Never Down 2 - Dommelen 4:

Nadat Dommelen 4 uit het bekertoernooi gegooid was omdat ze collectief een senioren momentje hadden was het zaak om zich zo snel mogelijk te herpakken. Op 9 november konden we laten zien tegen Never Down of dat gelukt was.

Nadat we 1-1 uit de mixen kwamen met een zwaar bevochten gewonnen 3 setter voor Wilma en Tijm , gingen we de dubbels in.

Beide dubbels werden verloren helaas , dus 3-1 voor Never Down.

Het kwam op de singles aan waarbij ondergetekende er in twee sets af ging. Er stond inmiddels veel druk op Tijm , Wilma en Mieke om e.e.a. toch nog recht te trekken. Behalve senioren momentjes hebben de oudjes ook ervaring met het omgaan met druk en wisten ze alle 3 hun single te winnen.

Extra hulde voor Wilma die ondanks een heup blessure het niet alleen in haar heup kreeg maar ook op haar heupen kreeg door haar single in 3 sets te winnen.

Einduitslag: 4-4.

 

Mvg, 

Marcel Biekmann

 

Verslag competitiewedstrijd 4: 23 november 2017.

Dommelen 4 - Someren 3:

Vandaag zijn we lichtelijk geblesseerd qua team, dat wil zeggen, Tijm is jarig vandaag en wilde dat graag vieren met zijn gezin (terecht natuurlijk) en Marcel zat in Amsterdam en kon niet bijtijds terug zijn.

Tot overmaat belde ’s morgens Wilma af met buikgriep. Gelukkig hadden we Rob Kwinten al gestrikt en moesten we nog een dame regelen. Melissa was vrij die avond en wilde wel graag meedoen. (ze had de avond tevoren met haar eigen team gespeeld, petje af dus)

BC Someren had nog niets verloren en was dat ook niet van plan!

Maar goed, wij willen natuurlijk ook graag winnen..

De mix van Rob en Melissa werd helaas verloren met 13-21 en 12-21

De mix van Peter en Mieke ging iets beter in 3 sets en werd gewonnen met 12-21 21-18 en 23-21. Spannend dus.

De herendubbel van Peter en Rob werd in 2 sets gewonnen, 21-18 en 21-16. Heel goed! De damesdubbel van Melissa en Mieke kostte weer wat meer kracht maar werd wel gewonnen met 17-21 21-9 en 21-17. Stand 3-1

Hierna werden de singles gespeeld, Peter verloor helaas met 12-21 en 5-21 evenals Mieke die in 2 sets 10-21 en 11-21 verloor.

Onze invallers deden het beter, Rob won, zijn eerste single in 20 jaar met 21-18 en 21-15! Knap gedaan.

Melissa won met 21-19 en 21-10.

Eindstand 5-3 voor Dommelen, met dank aan Melissa en Rob.

 

 

Gr.Mieke Buiter

Verslag competitiewedstrijden 5 en 6.

Hier het wedstrijdverslagen van de laatste 2 wedstrijden.
Beide wedstrijden waren we compleet en zonder pijntjes volgens mij.
Dus konden we vol aan de bak. De mixen verlopen altijd moeizaam maar Mieke en Peter wisten er toch 1 van de 2 wedstrijden te winnen en Wilma en Tijm helaas niet. Winnen de eerste sets ruimschoots maar vergeten het af te maken. Een puntje van aandacht in het nieuwe jaar😉 Maar niet getreurd er zijn nog 6 partijen te gaan. De heren dubbels verlopen ook niet volgens wens maar de dames hebben hun beste beentje voorgezet. Singels verlopen gelukkig goed en zo kunnen we beide partijen met winst afsluiten. We staan op een mooie 2de plaats met 30 punten en nog steeds ongeslagen. De 2 de seizoenshelft is er nog van alles mogelijk. We gaan er weer met frisse moed tegenaan.
Het is een verslag uit de losse pols want had geen wedstrijdformulieren bij de hand.
Groetjes Wilma
Uitslag wedstrijd 5: RBC3 - Dommelen 4: 2-6.

Uitslag wedstrijd 6: Dommelen 4 - Mixed 7: 5-3.

Verslag competitiewedstrijd 7: 25 januari 2018.

Dommelen 4 - Con Brio 8.

 

Vandaag onze eerste retourwedstrijd waarbij we beginnen tegen het team waar we in de Beker vergeten waren tegen te spelen.... Zij gingen door in de bekerwedstrijden maar lagen er nu ook uit.

Tijm en Wilma gingen van start en maakten er direct een 3 setter van 21-19, 11-21 en 10-21 punt voor Con Brio. Daarna Peter en Mieke die vastbesloten waren te winnen. Dit lukte en met 21-16 en 21-15 was het punt voor Dommelen. 1-1

De herendubbel van Peter en Marcel liep ook niet zoals gewenst ze verloren met 19 en 16-21. 1-2 voor Con Brio.

Mieke en Wilma gingen er helemaal voor en in een spannende 3 setter wonnen zij. 21-15, 23-25 en 21-18!

Hierna volgden de singels, Marcel verloor helaas met 11-21 en 13-21 

Wilma won in een spannende 3 setter 16-21, 21-11 en 21-15 stand, 3-3

Tijm had er zin in en maakte in de eerste set korte metten met zijn tegenstander Dario. Deze liet zich in de 2e set niet zomaar wegzetten en vocht terug. 22-20!

Toch nog een punt voor Dommelen. Daarna was het de beurt aan Mieke die tegen Anne speelde. De eerste set werd 22-20 (pfff😅) de 2e set 22-11.

Al met al een goede wedstrijd van Dommelen met als einduitslag 5-3!

 

 

Competitiewedstrijd 8: 7 februari 2018.

Mierlo 9 - Dommelen 4.

 

We waren er op tijd voor de koffie samen met team 1, en we hadden er zin in.

De eerste wedstrijd van Wilma en Tijm werd een 3-setter. 14-21, 21-16 en 14-21.

Peter en Mieke bakten er helemaal niets van, speelden als een natte krant en kregen geen vat op de tegenstander. Met 21-9 en 21-10 werden ze van de baan gemept tot verbazing van de tegenstander... Maar ja soms heb je je dag niet en dat was duidelijk het geval. Volgende keer beter!

De herendubbel van Peter en Marcel hadden ook niet veel in te brengen en verloren met 18-21en 17- 21.

Wilma en Mieke gaan er helemaal voor en laten zich niet gek maken. 15-21 en  14-21!

De singel van Marcel is een 3-setter maar gaat met 21-9, 17-21 en 21-15 helaas naar de tegenstander.

De singel van Tijm is ook een spannende 3-setter maar ook dit punt gaat naar de tegenstander. 15-21, 21-18 en 21-19, jammer!

Mieke gaat er voor en wint de 1e set met 16-21 de 2e wordt met 22-20 gewonnen door Mierlo en de 3e set gaat overtuigend naar Mieke met 7-21.

 

Eindstand 5-3 voor Mierlo 9.

 

 

 

Verslag competitiewedstrijd 9: 1 maart 2018.

Dommelen 4 - Never Down 2.

 

Vandaag een spannende dag voor Mieke nog buiten de wedstrijd,  vandaag hebben ze de sleutel gekregen van hun Nieuwe huis in de Holleweg. Maar dat was vanmorgen. Terug naar de orde van de dag, badmintonnen. Marcel doet vandaag niet mee en Dommelen 2 en 3 moeten ook spelen.

Vandaag thuis tegen Never Down 2. 

De mixen worden allebei verloren. De eerste met 18 en 13-21

De 2e mix  met 11 en 18-21. Jammer. De heren en damesdubbel gaan ook verloren helaas, 10 en 20-22 het werd toch nog een beetje spannend bij de heren. Mieke en Wilma doen het ook zo, met 9-21 en 23-25 had het zomaar anders kunnen gaan, maar helaas. Dan de singels: Tijm wint, 21-9 en 21-18. Wilma wint ook, 21-16 en 21-8, overtuigd gewonnen. Peter verliest  met 12 en 8-21. Mieke wint in 3 sets, 21-18, 21-23 en 21-11.

Einduitslag 3-5 voor Never Down 2.

 

Verslag competitiewedstrijd 10: 15 maart 2018.

Someren 3 - Dommelen 4.

 

Vandaag weer een spannende dag voor Mieke, morgen staat de verhuizing gepland naar de Holleweg. Zorgen dat ze niet geblesseerd raakt! Maar eerst wordt er gebadmintond!  Tijm doet vandaag niet mee en Dommelen 2 moet ook spelen. Rob Kwinten neemt vandaag de plaats van Tijm in.

Vandaag uit tegen Someren 3.

De mixen worden allebei verloren. De eerste in 3 sets met 21-14, 17-21, en 21-10

De 2e mix  met 10 en en 22-20. De herendubbel wordt gewonnen in 3 sets met 21-19, 15-21 en 16-21. en damesdubbel gaan verloren helaas, 21-10 en 21-12. Dan de singels: Marcel verliest in 3 sets, 20-22, 21-12 en 21-14. Wilma wint ook in 3 sets, 15-21, 21-13 en 19-21 .Rob wint ook in 3 sets, 23-21, 19-21 en 18-21. Mieke verliest met 21-16. en 21-14

Einduitslag 5-3 voor Someren 3.

 

Verslag competitiewedstrijd 11: 22 maart 2018.

Dommelen 4 - RBC 3.

Vandaag een feestelijke dag, Marcel is jarig, Mieke is om 0.00 uur jarig en team 1 kan kampioen worden! We zijn er allemaal vandaag.

We beginnen met de mixen, Deze worden allebei verloren. De eerste in 2 sets, 13-21 en 10-21."

De 2e mix  met 18-21 en en 29-30. Was spannend!De herendubbel wordt verloren met 12 en 14-21. De damesdubbel gaat ook verloren helaas, 11 en 19-21. Dan de singels: Marcel verliest in 2 sets 16 en 8-21.Wilma wint in 2sets, 21-13 en 21-10. Tijm wint in 3 sets, 20-22, 21-11 en 21-10. Mieke verliest met 12-21 en 11-21.

Dommelen 1 werd kampioen en dat werd gevierd met champagne en bloemen.iedereen bleef tot na twaalven en iedereen heeft nog gezongen voor Mieke.

De jeugd ging nog op stap in Eindhoven.

 

Einduitslag 5-3 voor RBC 3


De sporthal

 

Sporthal de Belleman

Brunickxdal 2

5551 EV Dommelen

Contact

Algemene informatie:

 

info@bvdommelen.nl